Politica pumnului în gură și crimăgânditul

Politica pumnului în gură și crimăgânditul

Politica pumnului în gură continuă

De data aceasta, este vorba de contul de TikTok al lui Ion Cristoiu.  Fără avertisment, contul acestuia, urmărit de peste 170.000 de oameni, a fost suprimat.

Putem bănui că motivele din spatele acestei decizii sunt criticile acestuia față de actuala putere și față de starea în care a ajuns societatea românească.

Putem observa că pornografia zburdă liniștită pe internet, obscenitățile sunt la ordinea zilei, comportamentul grobian e acceptat. Vigilentele autorități nu zic nici „pâs”.

Dar Doamne-ferește să critici statul și anularea alegerilor! Atunci, dintr-o dată, birocrații – prințișori se transformă în gardieni ai noștri, care ne „protejează” de elemente nocive.

Care sunt acestea? Libertatea de exprimare, democrația, buna cuviință, întrebările pentru așa-zisele autorități!

Ne îndreptăm cu pași repezi spre poliția gândirii, precum în Orwell?

Pedeapsă pentru crima de a gândi

Livia Tossici- Bolt, o femeie de 64 de ani, a fost condamnată în Marea Britanie pentru că a îndrăznit să țină în mâini doi foi pe care a scris: „Sunt aici pentru a discuta, dacă vrei”, în fața unei clinici unde se fac avorturi.

Deși instanța a recunoscut că femeia nu a făcut nicio referință la sarcină sau avort și că nu a interacționat cu vreo persoană, judecătorul a decis că polițistul a avut dreptate să o aresteze, pentru că avea o „suspiciune rezonabilă” că a violat „zona de protecție” din jurul clinicii de avort.

Femeia a fost condamnată să plătească costuri de judecată de 20.000 de lire sterline, până pe 31 mai.
Cu alte cuvinte, în Marea Britanie s-a instituit și legiferat pedeapsa asupra gândirii.  Chiar dacă nu faci nimic, poliția te poate aresta pentru suspiciunea că gândești ce nu trebuie.

Marea Britanie de azi, care pretinde că apără democrația, a ajuns precum România sau Uniunea Sovietică, în anii 50, când puteai fi arestat pentru suspiciunea că în spatele unui cuvânt sau unei acțiuni stau planuri „dușmănoase” sau de „uneltire” contra statului.

Virgiliu Gheorghe

via ActiveNews

Comments (0)
Add Comment