Georgia: Partidul conservator de guvernământ „Visul georgian” a câștigat alegerile parlamentare. Opoziția nu vrea să recunoască rezultatele

Partidul conservator „Visul Georgian”, de guvernământ, a câștigat alegerile parlamentare, a anunțat Comisia Electorală Centrală de la Tbilisi.

Astfel, după numărarea a 99% dintre voturi,  „Visul georgian” obținut 54,23%. Pe locul doi s-au clasat „Coaliția pentru Schimbare” – 10,8%, iar pe locul trei „Mișcarea Națională Unită” (partidul fostului președinte Mihail Saakașvili) – 10,1%.

Au mai obținut rezultate semnificative: „Georgia Puternică” cu 8,75% și „Gakharia – Pentru Georgia” – 7,75%.

În schimb, opoziția nu vrea să recunoască rezultatele.

Tina Bokuchava, de la „Mișcarea Națională Unită”, susține că alegerile au fost falsificate și votul „ a fost furat”.

Cu toate acestea, președintele Comisiei Electorale, Giorgi Kalandarișvili, a replicat că sistemul de vot a fost recunoscut la nivel internațional și doar 20 din cele 15.000 de mașini de vot au fost respinse.

În noua configurație a Parlamentului, „Visul Georgian” va avea 91 de locuri din cele 150 de mandate și va putea guverna singur.

„Cel mai important lucru – pentru mine, familia mea, nepoții mei – este pacea pe care mi-o doresc pentru toți georgienii”, a declarat pentru BBC Tinatin Gvelesiani, votant în vârstă de 55 de ani, la o secție de votare din Kojori, la sud-vest de capitală. „Doar visul georgian” ar putea aduce pacea, a adăugat ea.

via R3Media

Comments (0)
Add Comment