NOAPTEA DE IAD A BEIRUTULUI: 8 ORE DE BOMBARDAMENT CONTINUU

Libanul și întreaga lume arabă sunt în șoc după ce Hezbollah a confirmat sâmbătă moartea secretarului general Hassan Nasrallah. Dar civilii libanezi sunt îngroziți după ce distrugerea în masă a fost declanșată de avioanele de război israeliene peste noapte. Atacurile au continuat asupra suburbiilor sudice ale Beirutului, transformând clădiri întregi în praf, scrie ZeroHedge

Acest lucru vine la sfârșitul unei săptămâni în care deja au fost ucise a cel puțin 700 de persoane, potrivit Ministerului Sănătății din Liban. Nu este clar câte victime sunt militanți vs. civili – dar foarte clar numărul victimelor civile a fost mare.

Armata israeliană promite că își va continua operațiunea militară pe cerul deasupra Libanului și a afirmat frecvent că Hezbollah ascunde rachete, drone și UAV-uri în interiorul și sub reședințe.

Au existat câteva valuri sporadice de rachete lansate din sudul Libanului în Israel peste noapte, dar, având în vedere că a fost confirmat decesul lui Nasrallah și a întregii conduceri, nu este clar care vor fi capacitățile organizaționale ale Hezbollah în acest moment.

Israelul încă nu își asumă niciun risc, a suspendat cursurile școlilor din nord și a interzis adunările publice mari.

„Armata israeliană a actualizat sâmbătă liniile directoare pentru rezidenți care interzic adunările mari, demonstrațiile și evenimentele sportive din centrul Israelului din cauza îngrijorărilor legate de un contraatac după ce Israelul l-a ucis pe liderul Hezbollah Hassan Nasrallah”, relatează AP.

Joseph Bahout, directorul Institutului Issam Fares pentru Politici Publice și Afaceri Internaționale din Beirut, a descris lui Al Jazeera situația de la fața locului din Liban, sâmbătă dimineață…

„Vorbesc cu tine și zboară o dronă deasupra suburbiei de sud unde locuiesc la vreo 500-600 de metri. Bombardamentele nu s-au oprit toată noaptea – poți vedea poze cu oameni pe străzi, pe drumuri, dormind în aer liber, lăsați într-adevăr singuri fără nicio asistență și uneori fără nimic de mâncare.”

Între timp, Hezbollah promite că va continua lupta împotriva Israelului, iar Israelul avertizează, la rândul său, că campania sa de bombardare nu se va încheia până când capacitățile militare ale grupului susținut de Iran nu vor fi complet degradate. Mai multe lovituri aeriene asupra Beirutului au fost observate în cartierul Dahiyeh mai târziu în cursul zilei de sâmbătă.

Comments (0)
Add Comment