EXPLOZII „ca la CUTREMUR” la un depozit rusesc de muniții din Tver

Un atac ucrainean asupra Rusiei a declanșat miercuri, la prima oră, o explozie cu zguduituri amintind de un cutremur la un arsenal important din regiunea Tver, forțând evacuarea unui oraș din apropiere.

Videoclipuri și imagini neverificate difuzate pe rețelele de socializare au arătat o „minge” uriașă de flăcări care se înălța pe cerul nopții și mai multe detonări propagate pe suprafața unui lac aflat la aproximativ 380 km vest de Moscova.

Sateliții agenției spațiale americane NASA au detectat surse intense de căldură emanând dintr-o zonă de aproximativ 14 kilometri pătrați la fața locului în primele ore ale zilei de miercuri, iar stațiile de monitorizare a cutremurelor au detectat ceea ce senzorii au considerat a fi un mic cutremur în zonă.

„Inamicul a lovit un depozit de muniții în zona Toropeț”, a declarat Iuri Podoliaka, un blogger militar pro-rus de origine ucraineană.

„Tot ceea ce e inflamabil deja arde acolo (și explodează)”.

„Explozie masivă”

Potrivit lui George William Herbert de la Middlebury Institute of International Studies din Monterey, California, mărimea exploziei principale prezentate în videoclipul neverificat de pe rețelele de socializare a fost compatibilă cu detonarea a 200-240 de tone de explozibili puternici.

Un chat din Toropeț de pe site-ul rusesc de socializare VK a fost inundat cu mesaje de susținere din alte părți ale țării și cu oferte de ajutor pentru persoanele care fug din oraș.

Unii întrebau dacă clădirile de la anumite adrese erau încă în picioare.

„Oameni buni, știe cineva ce s-a întâmplat cu satul Kudino??? Mi-au spus că nu a mai rămas nimic din casa noastră”, a postat o femeie.

O altă femeie a răspuns: „E de groază acolo”. Kudino este un sat situat la 4,5 km nord-est de Toropeț.

Unii bloggeri de război s-au întrebat cum au putut dronele să declanșeze explozii atât de mari la ceea ce se credea a fi o instalație puternic fortificată.

Comments (0)
Add Comment