O lume în derivă! Statul Massachusetts introduce opțiunea „non-binar” în actele oficiale, inclusiv în certificatele de naștere

Statul Massachusetts va avea opțiune „non-binar” pe certificatele de naștere pentru nou-născuți începând cu anul viitor, scrie NewBostonPost, citat  de Marius Tucă.

Potrivit sursei citate, instituțiile statului Massachusetts trebuie să includă o opțiune de gen, alta decât masculin sau feminin, în documentele oficiale, inclusiv în certificatele de naștere.

Reprezentatii statului au prezentat mai multe modificări aduse politicii statului într-un comunicat de presă comun :

„În prevederile de politică ale bugetului sunt incluse șase secțiuni referitoare la identitatea de gen în evidențele de stat. Aceste secțiuni permit o opțiune nebinară pentru permisele de conducere, permit părinților și îngrijitorilor să aleagă o opțiune nebinară pe certificatul de naștere al copilului lor, permit adulților să schimbe sexul pe certificatul de naștere, permit partenerilor să schimbe sexul pe permisul de căsătorie, direcționează agențiile de stat care deservesc tinerii în îngrijire să dezvolte și să difuzeze materiale care împărtășesc informații despre aceste opțiuni cu tinerii pe care îi deservesc și solicită statului să elaboreze un plan pentru a oferi o opțiune non-binară pentru toate formularele de stat în care este necesară o alegere de gen.”

Modificarea acordă tuturor agențiilor de stat un termen limită de 1 ianuarie 2025 pentru a-și prezenta planurile legislativului din Massachusetts pentru a oferi o opțiune de gen, alta decât masculin sau feminin, în toate înregistrările de stat.

Semnatarii inițitivei și-au exprimat „entuziasmul că statul va afirma identitățile de gen pentru nou-născuți, alții decât băieți și fete.”

„Includerea acestei politici demonstrează angajamentul comunității noastre față de acceptarea și recunoașterea noastră că identitatea de gen este personală. Vreau să mulțumesc Comisiei pentru tineret LGBTQ din Massachusetts și să le mulțumesc pentru opiniile lor, care au făcut din aceasta o politică mai bună. Sunt foarte recunoscător guvernatorului, conducerii Camerei și Senatului, precum și celor care au participat la buget pentru sprijinul acordat. Acest efort a beneficiat, de asemenea, de un parteneriat legislativ incredibil de puternic și hotărât, cu senatorul Comerford și colegul meu din Camera, reprezentantul Marjorie Decker. Senatorul Comerford și cu mine am depus acest proiect de lege de când am depus pentru prima dată jurământul în funcție în 2019. Conducerea și implicarea ei au fost de neprețuit pentru succesul său”, a declarat democrata Mindy Domb.

via RostOnline

Comments (0)
Add Comment