Stânga din SUA ACUZĂ de RASISM cinci polițiști de CULOARE!

Un incident violent din orașul Memphis, statul Tennessee, a provocat revoltă generală în America, unde acțiunile celor cinci polițiști au fost criticate la unison, dar a și luat prin surprindere multe voci – în special din rândurile stângii liberale -, care au dat vina pe supremația albă și rasism pentru moartea unui tânăr de culoare, Tyre Nichols, notează Los Angeles Times.

De exemplu, comentatorul CNN Van Jones a scris într-un articol de opinie că moartea lui Nichols ar fi putut fi cauzată de ofițeri de poliție negri, dar este posibil ca ea să fi fost „încă determinată de rasism.”

„Polițiștii de culoare sunt adesea socializați în departamentele de poliție care consideră anumite cartiere drept zone de război. În acele departamente, puțini ofițeri sunt disciplinați pentru că oferă ‘justiție stradală’ în anumite secții – adesea populate de oameni de culoare, maro sau cu venituri mici – unde există o înțelegere tacită că ‘codul de reguli” pur și simplu nu se aplică,” a scris Van Jones. „Polițiști de toate culorile, inclusiv ofițerii de poliție negri, interiorizează acele mesaje – și uneori acționează pe baza lor.”

Jemele Hill, care scrie pentru The Atlantic, a postat pe Twitter că „întregul sistem” de poliție se bazează pe supremația albă. „Am nevoie de atât de mulți oameni să înțeleagă asta în ceea ce-l privește pe Nichols. Câțiva dintre ofițerii de poliție care l-au ucis pe Freddie Gray au fost negri. Întregul sistem de poliție se bazează pe violența suprematistă albă. Vedem oameni sub cizma opresiunii care îi  servesc interesele tot timpul,” a afirmat Hill.

Iar Maxwell Frost, un congresman democrat din Florida, a scris într-un tweet că moartea lui Nichols este un „rezultat al supremației albe.”

„Nu contează ce culoare sunt acei ofițeri de poliție,” a afirmat Frost. „Uciderea lui Tyre Nichols este anti-negri și este rezultatul supremației albe.” Demonocratul și-a șters ulterior mesajul după ce a fost criticat pentru acuzațiile făcute.

Comments (0)
Add Comment