Un articol publicat de Summit News atrage atenţia asupra faptului că tehnocraţii ar pregăti cote personale „obligatorii” de emisii de dioxid de carbon, care ar introduce raţionalizarea în fiecare domeniu al vieţii noastre prin intermediul unei aplicaţii ce ar înregistra călătoriile, cheltuielile de încălzire şi chiar şi alimentele pe care le consumăm.
Concret, se face referire la un material de opinie publicat de Forumul Economic Mondial (FEM), care laudă modul în care „miliarde” de oameni au respectat „restricţiile” impuse ca urmare a lockdownurilor, sugerând că aceştia ar face acelaşi lucru sub pretextul reducerii emisiilor de carbon.
Intitulat „‘My Carbon’: O abordare pentru oraşe incluzive şi durabile”, articolul publicat de FEM a fost scris de Mridul Kaushik, director al Misiunii pentru oraşe inteligente, din cadrul Ministerului Locuinţelor şi Afacerilor Urbane din India. Tema lui vizează modul în care populaţia poate fi convinsă să adopte „programe personale de alocare a emisiilor de dioxid de carbon”, având în vedere că astfel de sisteme au fost până acum în mare parte nereuşite.
Cu toate acestea, subliniază cei de la Summit News, Kaushik remarcă faptul că îmbunătăţirile aduse tehnologiei de urmărire şi supraveghere ajută la depăşirea „rezistenţei politice” împotriva acestor programe.
„Covid a fost testul responsabilităţii sociale”, scrie Kaushik, lăudând modul în care „un număr uriaş de restricţii inimaginabile pentru sănătatea publică au fost adoptate de miliarde de cetăţeni din întreaga lume”.
„Au existat numeroase exemple la nivel global de menţinere a distanţei sociale, de purtare a măştilor, de vaccinări în masă şi de acceptare a aplicaţiilor de urmărire a contactelor pentru sănătatea publică, ceea ce a demonstrat esenţa responsabilităţii sociale individuale”, adaugă el.
Citând modul în care atât de mulţi oameni s-au conformat măsurilor de izolare, în ciuda dovezilor copleşitoare ale consecinţelor dăunătoare pe care astfel de restricţii le aveau asupra societăţii, Kaushik sugerează faptul că aceştia s-ar comporta într-o manieră la fel de slugarnică şi în alte domenii ale vieţii.
O astfel de conformare ar fi încurajată prin intermediul tehnologiei, inclusiv prin intermediul inteligenţei artificiale, al digitalizării şi al dispozitivelor „smart home”, susţine Kaushik.
În continuare, articolul solicită un sistem de raţionalizare a emisiilor de carbon în stil de credit social, care ar oferi „sfaturi individuale cu privire la alegerile etice şi cu emisii mai reduse de carbon pentru consumul de produse şi servicii”.
De asemenea, ar fi create noi norme sociale pentru a defini ceea ce reprezintă „o cotă echitabilă” de emisii personale şi pentru a determina „niveluri acceptabile” de emisii personale.
Jurnalistul de la Summit News a subliniat totodată că grupurile de combatere a schimbărilor climatice colaborează, de asemenea, cu producătorii de televiziune pentru a introduce în emisiuni mesaje despre încălzirea globală şi emisiile de carbon.
Paul Joseph Watson, Summit News
traducere: EpochTimes
Traim o lume a falsurilor de tot felul. Acesti așa zisi filantropi și salvatori sunt de fapt criminalii umanitatii. Nu le pasa nici cât negru sub unghie cate vieti distrug sau pe cate cadavre calca. Din contra! Se bucura cu sadism și nu mai stiu ce metode diabolice să inventeze pentru a corupe guvernele tuturor tarilor să le execute ordinele de a scapa de cat mai multi „mancatori inutili”…