Parlamentul European a apropat joi cu o mare majoritate prelungirea Certificatului Verde COVID pentru încă un an de zile. Valabilitatea documentului digital cu care poți călători dintr-o țară într-alta, în spațiul UE, expira pe 30 iunie 2022. Europarlamentarul român Chris Terheș, care a votat împotriva prelungirii, a transmis în direct dezbaterea și votul pe pagina sa de Facebook. Politicianul PNȚCD a afirmat:
„Prin prelungirea Certificatului Verde se creează un sistem de supraveghere în masă.”
Cu o zi înainte, miercuri, Parlamentul European a adoptat introducerea cotelor de carbon pentru produsele importate din afara UE și taxarea celor care nu „corespund” normelor stabilite de la Bruxelles.
Efectul va fi devastator: în contextul crizei generale, va duce la scumpiri și mai mari la toate produsele.
În plus, cele două acte normative deschid drumul pentru ca, în curând, să fie adoptată urmărirea amprentei de carbon pe cale digitală pentru fiecare cetățean UE în parte și penalizarea celor care depășesc „rația”.
De exemplu, cantitatea de combustibil pentru mașină ar putea fi limitată la un anumit număr de litri. Dincolo de care, benzina ar putea fi suprataxată. Sau interzisă un timp suficient pentru re-încadrarea în limitele cotei a hrăpărețului.
Urmărirea „amprentei de carbon” se va realiza prin evidența electronică a tuturor produselor cumpărate, serviciilor accesate, deplasărilor efectuate, consumului casnic și oricăror alte activități care presupun o intersectare cu autoritățile de stat.Această supraveghere de tipul Creditului Social din China se va putea implementa doar prin eliminarea treptată a banilor gheață și generalizarea plăților electronice.Astfel, penalizările vor fi „luate” direct din cont, iar în cazul depășirii nivelului de carbon personal admis, contul va fi blocat.
via ActiveNews