Denunț în British Medical Journal: Compania care a gestionat testarea „vaccinului” Pfizer e acuzată că a FALSIFICAT DATELE, în timp ce FDA, notificată la rândul ei, nu a luat nicio măsură

Un cercetător care a fost angajat de o companie care a supravegheat trei locuri de testare clinică a „vaccinului” Pfizer împotriva COVID-19 a făcut dezvăluiri șocante despre practicile folosite în respectivele unități, care pun sub semnul întrebării integritatea datelor Pfizer. Brook Jackson, un director regional care a fost angajat de Ventavia Research Group, a declarat pentru British Medical Journal că respectiva companie „a falsificat datele, a angajat oameni nepregătiți pentru vaccinare și a întârziat în a urmări efectele adverse” raportate în studiul pivot de fază III a „vaccinului” Pfizer-BioNTech.

În ciuda faptului că Jackson a notificat în mod repetat Ventavia despre probleme, compania nu a luat nicio măsură corectivă. Acest lucru a determinat-o pe Jackson să trimită o plângere prin e-mail către Administrația SUA pentru Alimente și Medicamente (FDA) – principalul organism de reglementare al țării, în septembrie 2020. Dar, la mai puțin de 24 de ore mai târziu, Ventavia a concediat-o.

Totodată, nici FDA nu a dat curs plângerii lui Jackson. Deși autoritatea de reglementare susține că nu are forța de muncă pentru a monitoriza și a investiga în mod activ toate studiile clinice, o persoană a declarat în British Medical Journal (BMJ) că a fost surprinsă că agenția nu a inspectat Ventavia chiar și după ce un angajat a depus o plângere.„V-ați gândi că, dacă există o plângere specifică și credibilă, ar trebui să fie investigată”, a spus Jill Fisher, un fost angajat al Ventavia. Dezvăluirile raportate în articolul BMJ sunt limitate la trei din cele peste 150 de situri de testare a „vaccinului”, care au înscris doar 1.000 din cei aproximativ 44.000 de participanți. Cu toate acestea, problemele de la Ventavia ar putea avea ramificații mai largi, inclusiv asupra datelor de eficacitate. Un alt angajat, aflat sub protecția anonimatului, a declarat pentru BMJ că Ventavia nu are suficienți oameni pentru a colecta probe de la participanții la studiu care au raportat simptome ce erau în concordanță cu covid. Ca urmare a faptului că obiectivul final al studiului a fost de a identifica covid simptomatic confirmat de laborator, dezvăluirile sugerează că datele ar fi putut fi denaturate de mostrele care nu au fost colectate de la participanții care au avut simptome asemănătoare covid.

Declarații halucinante ale lui Brook Jackson

Jackson, un director regional, avea 15 ani de experiență în coordonarea și managementul cercetării clinice la momentul angajării sale la Ventavia. Cu toate acestea, perioada ei la companie a durat doar două săptămâni, în septembrie 2020, timp în care a spus că a fost martora „unui management slab al laboratorului, cu slabe preocupări privind siguranța pacienților și probleme de integritate a datelor”.

Potrivit lui Brook Jackson, este posibil ca superiorii ei să fi fost conștienți de aceste probleme chiar înainte de angajarea sa. Potrivit BMJ, într-o listă de „articole de acțiune” circulată printre liderii Ventavia la începutul lunii august 2020, un director a identificat trei membri ai personalului din acel sit cu care compania trebuia „să examineze problema jurnalului electronic/falsificarea datelor etc”.

Unul dintre membrii personalului a fost, de asemenea, „consiliat verbal să modifice datele și să nu noteze intrarea întârziată”, se arată într-o notă, potrivit raportului.Jackson a înregistrat, de asemenea, o întâlnire cu doi directori Ventavia la sfârșitul lunii septembrie 2020, în care unul dintre ei a recunoscut că Ventavia „nu a fost capabilă să cuantifice perioadele de timp și numărul de erori pe care le-a găsit atunci când a examinat documentele de testare pentru controlul calității”.După ce și-a dat seama că este puțin probabil ca Ventavia să efectueze o corectare a datelor, Jackson a spus că a fost frustrată și a documentat mai multe probleme în cursul unei nopți, făcând fotografii pe telefonul ei mobil. De asemenea, aceasta a spus că a furnizat zeci de documente interne ale companiei, fotografii, înregistrări audio și e-mail-uri către BMJ.În același timp, ICON, organizația de cercetare contractuală cu care Pfizer a colaborat pentru studiu, ar fi putut să fi fost conștientă de probleme la Ventavia. Se pare că ICON a trimis un e-mail către Ventavia în septembrie 2020, evidențiind peste 100 de interogări restante mai vechi de trei zile, în timp ce „așteptarea… este ca toate interogările să fie rezolvate în 24 de ore”.

Plângere la Administrația SUA pentru Alimente și Medicamente (FDA)

Preocupați de amploarea problemelor de la cele trei locuri de testare, directorii Ventavia păreau să se aștepte la o inspecție FDA. În timpul întâlnirii pe care Jackson a înregistrat-o la sfârșitul lunii septembrie, un director executiv a spus: „Vom primi un fel de scrisoare de informații cel puțin, când FDA va ajunge aici… să știți asta”. Pe 25 septembrie 2020, în dimineața următoare, Jackson a spus că a sunat la FDA și a avertizat agenția cu privire la practicile necorespunzătoare în cadrul studiului clinic al Pfizer la Ventavia și și-a exprimat, de asemenea, preocupările într-o plângere trimisă prin e-mail. Ulterior, în după-amiaza aceleiași zile, Ventavia a concediat-o. Potrivit BMJ, ea a enumerat apoi o serie de preocupări non-deontologice într-o astfel de meserie, inclusiv următoarele:

1. Participanții au fost plasați pe un hol după injectare și nemonitorizați de personalul clinic;

2. Lipsa urmăririi în timp util a pacienților care au prezentat efecte adverse;

3. Abaterile de protocol nu sunt raportate;

4. „Vaccinurile” nu sunt depozitate la temperaturi adecvate;

5. Probe de laborator etichetate greșit;

6. Dirijarea personalului Ventavia pentru raportarea acestor tipuri de probleme nu e conformă;Jackson a primit un e-mail de la FDA în care i s-a confirmat plângerea. E-mailul spunea că agenția nu a putut demara nicio investigație care ar putea rezulta din plângerea ei. De asemenea, ea a primit un apel de la un inspector FDA câteva zile mai târziu pentru a discuta despre raportul ei, dar nu a mai auzit nimic de atunci.Separat, Pfizer a transmis FDA documente care includeau detalii despre un briefing din 10 decembrie 2020, dar nu menționau problemele de la locurile de testare ale Ventavia.

FDA a publicat un rezumat al inspecției sale asupra studiului companiei în august 2021, după ce a acordat „vaccinului” Pfizer autorizație completă. Potrivit BMJ, oficialii FDA au inspectat nouă dintre cele 153 de locuri ale studiului, însă niciunul nu era al companiei Ventavia.Paul D. Thacker, autorul articolului BMJ, a vorbit și cu doi foști angajați Ventavia care, a scris el, „au confirmat aspecte ample ale plângerii lui Jackson”.O persoană care a lucrat la peste 50 de studii clinice în cariera ei a spus că „nu a experimentat niciodată un astfel de mediu de lucru” ca la locurile de testare ale Pfizer, administrate de Ventavia.„Nu cred că au fost date bune și curate”, a spus angajatul despre cifrele generate de Ventavia pentru procesul Pfizer. „Este o mizerie nebună.”, a adăugat această persoană.

Cea de-a doua angajată a descris, de asemenea, mediul de la Ventavia ca fiind diferit de ceea ce a experimentat în cei 20 de ani de cercetare. Ea a adăugat că, după ce Jackson a fost concediată, Pfizer a fost anunțat despre probleme la Ventavia și că a avut loc un audit.Pfizer a angajat de atunci Ventavia ca subcontractant de cercetare pentru alte patru studii clinice de „vaccin”. Acestea includ studii privind vaccinurile COVID-19 pentru copii și adulți tineri, femei însărcinate și o doză de rapel, scrie Science.thewire.in.

via R3Media

Comments (1)
Add Comment
  • IO...gerules

    Domle maimutoii dela fraurile de aur ale Romaniei nu iau deloc in considerare noile stiri despre vaccinuri si virusul asta bestial?Nu afla ca toata mascarada asta este un josnic joc de stors bani hahalau,joc la scara mondiala,si ca intr-o zi,se pare ca nu prea departe va fi acea zi,for fi pusi cu picioarele-n sus si vor da socoteala pentru ticalosia lor tampita?