Forumul Economic Mondial (World Economic Forum) a format o nouă coaliţie de directori ai Big Tech şi oficiali guvernamentali pentru a găsi „inovaţii” în scopul de a controla „conţinutul şi comportamentul dăunător online”.
Grupul nou format, numit Coaliţia Globală pentru Siguranţa Digitală, este alcătuit din autorităţi de reglementare guvernamentale din numeroase ţări – preponderent din Australia şi Marea Britanie -, un director de la Microsoft şi fondatorul unei platforme de filtrare a moderării conţinutului bazată pe AI numită Two Hat Security.
„Forumul Economic Mondial sprijină în mod special accelerarea colaborării public-private necesare pentru a promova siguranţa digitală la nivel global, Microsoft este dornică să participe şi să contribuie la construirea de soluţii ale întregii societăţi pentru această problemă a întregii societăţi”, a declarat şeful securităţii digitale al Microsoft, Courtney Gregoire.
Un articol din iunie al FEM intitulat „De ce avem nevoie de un cadru global pentru a reglementa daunele online”, explică modul în care organizaţia globalistă intenţionează să vizeze şi să elimine „conţinutul dăunător”, inclusiv „dezinformarea legată de aspecte ale sănătăţii” şi „conţinutul anti-vaccin”.
Din articolul FEM:
În colaborare cu peste 50 de experţi din guvern, societate civilă, mediul academic şi afaceri, Forumul Economic Mondial a dezvoltat un cadru axat pe utilizator, prezentat în noul raport cu praguri minime de daune, sisteme de recomandări măsurabile, utilizarea adecvată a detaliilor personale şi protocoale adecvate de reclamaţie pentru a crea o bază de siguranţă pentru utilizarea produselor şi serviciilor digitale.
O provocare principală pentru siguranţa online este proliferarea dezinformării în materie de sănătate, în special în ceea ce priveşte vaccinurile. Cercetările au arătat că un număr mic de persoane influente sunt responsabile pentru cea mai mare parte a conţinutului anti-vaccinare de pe platformele sociale. Acest conţinut pare să ajungă la un public larg.
FEM a remarcat chiar eficacitatea mesajelor avocatului Robert F. Kennedy Jr. în materie de vaccinuri, ca oferind o justificare pentru o mai mare cenzură online legată de riscurile şi efectele secundare ale „vaccinului” anti-covid.
„Anul trecut, Fakebook şi alte platforme au cerut cenzurarea totală a dezinformării legate de vaccinuri şi au depus eforturi pentru a ţine pasul cu aplicarea politicilor lor, aşa cum o face şi youtube”, a scris organismul globalist.
„Cazuri precum cel al lui Robert F Kennedy Junior, un proeminent militant anti-vaccin, căruia i s-a interzis accesul la Instagram, dar care are încă permisiunea de a funcţiona pe Fakebook şi Twitter, evidenţiază faptul că problema continuă. Deosebit de îngrijorătoare pentru unii critici este vizarea comunităţilor minorităţilor etnice în vederea răspândirii neîncrederii în autorităţile sanitare”.
FEM şi-a prezentat în continuare „cadrul” pentru viitoarele practici de cenzură în noul său raport „Avansarea siguranţei digitale: un cadru pentru alinierea acţiunii globale”.
colaj foto: Craig Kelly MP Twitter