Ziua de 30 noiembrie 2019 a adus, și în acest an, numeroși pelerini, la troița ridicată exact în urmă cu 20 de ani, pe liziera pădurii Tâncăbești, DN1 (Șoseaua București-Ploiești), locul asasinării, la 29/30 noiembrie 1938, a lui Corneliu Zelea Codreanu, întemeietorul Legiunii Arhanghelului Mihail, alături de alți 13 fruntași legionari. Din 1992, la scurt timp după căderea regimului comunist, a devenit o tradiție ca în preajma zilei de 30 noiembrie a fiecărui an, locul acela să devină loc de pelerinaj, fiind vizitat de sute de oameni care vin să aprindă o lumînare, să se roage sau să organizeze chiar slujbe religioase pentru pomenirea sufletelor celor asasinați acolo.
Au venit la Tâncăbești oameni de toate vârstele, dar mai ales tineri, muți din ei însoțiți de copii, din București și din alte județe ale țării, dar și oaspeți din străinătate, care au evocat personalitatea celui comemorat: reprezentanți ai Partidului Naționalist Francez – pentru care a vorbit camaradul Pierre-Marie Bonneau, și respectiv ai Uniunii Naționale Bulgare – în numele căreia a vorbit liderul acesteia, Plamen Dimitrov.
Printre cei prezenți s-au remarcat reprezentanții Fundației Ion Gavrilă Ogoranu, în frunte cu președintele Coriolan Baciu, Sorin Olariu, reprezentantul județului Sibiu, Ioana Dobrescu, Marcel Grijincu, reprezentantul județului Suceava, Nicu Tofan din partea județului Galați, Minel Ciobanu de la Teleorman, dr. Colțoiu de la Timișoara și mulți alții. De asemenea, au fost prezenți reprezentanții Asociației Gogu Puiu și Haiducii Dobrogei, prin fiica luptătorului Gogu Puiu – Zoe Rădulescu, Elena și Eugen Sechila, reprezentanții grupării naționalist-militante NOI, reprezentanții organizației Garda Neamului – în frunte cu liderul acesteia, dl Adrian Jianu, reprezentanții Asociației Frăția de Cruce, în frunte cu liderul Ionuț Moraru, și mulți alții.
Domnul Sorin Olariu a transmis un mesaj din partea nonagenarului Dan Boghiu, exilat după 1945, comandant legionar, ultimul membru al Consiliului Politic al Mișcării Legionare din Exil, care în Occident a funcționat zeci de ani în mod legal și oficial,
În jurul orei 13 a fost oficiată o slujbă religioasă de pomenire de către un preot ortodox, momentul solemn fiind trăit cu o intensitate profundă de toți participanții.