Legalizarea prostituției înseamnă prostituarea legii

Subiectul legalizării prostituției a fost reluat zilele trecute.

Pe scurt, se consideră că în felul acesta ar fi combătut proxenetismul și fenomenul traficului de persoane în scop sexual, că ar fi ameliorată, în acest fel, problema bolilor cu transmitere sexuală, că ar fi aduși bani în plus la buget din impozitarea activității de prostituție. Se amintește că, deși nu e o activitate întru totul morală și onorabilă, prostituția nu a fost oricum niciodată eradicată, astfel încât, dacă tot va fi mereu prezentă în societate, ar fi mai util să fie reglementată și desfășurată sub protecția statului. În primul rând, trebuie să spunem din start că faptul că prostituția nu va putea fi niciodată eradicată nu înseamnă automat că trebuie să o legalizăm. Tâlhăria, furtul, violul, crima nu au putut fi eradicate și nu vor dispărea niciodată, dar ăsta nu e un argument pentru legalizarea lor. De ce ar fi, atunci, un argument pentru legalizarea prostituției? Ceea ce contează la incriminare este dacă activitatea implică un pericol social și la adresa ființei umane. Răspunsul e afirmativ, deci prostituția nu trebuie validată de stat ca activitate legitimă, în regulă.

Pe de altă parte, legalizarea și reglementarea prostituției nu diminuează fenomenul exploatării de carne vie în scop sexual. Dimpotrivă, îl face doar mai dificil de combătut, pentru că oferă un paravan instituțional și o justificare în documente pentru traficanți. Mai prinde-i dacă poți, vor scoate dosarul cu șină, ștampila primăriei, iar fetele vor spune că ele stau de bucurie la treabă.

Multe fete sunt deja traficate în state unde prostituția e legală și rămân captive; cu ce le e de folos legalizarea prostituției?

Impozit? Venituri la buget? Doar dacă nu ne pasă de unde provin aceste sume. În fond, și Mafia ar fi fost bucuroasă să intre în legalitate în schimbul unui impozit. Așa cum nu ar fi nicio scofală intrarea în legalitate a furtului pentru a-i taxa apoi pe hoți cu 10%, la fel, nu putem accepta exploatarea unor femei (despre a căror liberă alegere nu cred că poate fi vorba, cel puțin de la un punct încolo) în schimbul unor venituri la buget. Am face străzi cu bani murdari și sânge.

Se mai spune că legalizarea prostituției ar fi benefică pentru „sănătatea” publică, a prostituatelor și a clienților acestora. Am dubii că s-ar efectua control medical după fiecare act sexual.

Să nu uit: v-ați gândit vreodată că reglementarea prostituției presupune și trasarea unor perimetre autorizate pentru practicarea ei? Zonele care vor deveni foarte rapid un focar de trafic de droguri, interlopi, bătăi, zgomot? Ce ziceți dacă ar funcționa astfel de localuri în apropierea imobilului unde vă locuiesc familia, copiii, părinții?

Dar vi s-ar părea onorabilă această “ocupație” pentru fiica dumneavoastră? Sau vă gândiți că nu sunt decât alte femei în discuție?

Să fim onești: prostituția, legalizată sau nu, înseamnă exploatarea trupului și sănătății unei femei și, înseamnă criminalitate organizată.

Dacă am legaliza prostituția, am obține prostituarea legii.

de Gabriel Popa

Comments (0)
Add Comment