CETĂȚENI!
Am putea oare să acceptăm ca surorile sau fiicele – sau nepoatele – noastre să practice vreodată „meseria” de prostituată?
Dacă întrebarea ne jigneşte, atunci trebuie să recunoaştem că, validând prostituţia ca “meserie”, nu facem decât un act de nedreptate, considerând femeile care practică prostiţutia ca fiinţe de rangul al doilea, ce aparţin unei lumi subumane, vrednice de dispreţ, de exploatat şi de folosit ca marfă sau instrument de satisfacere a plăcerii bărbaţilor. Statul, ca şi oamenii care validează prostituţia ca „meserie”, nu sunt produsul unei civilizaţii a dreptului şi a echitabilităţii, ci doar garanţi ai ipocriziei, ai violenţei, ai încălcarii demnităţii umane şi a celor mai elementare drepturi.
Prostituția, legalizată sau nu, aduce cu sine sclavie, abuz și exploatare sexuală, inegalitate între sexe, abuz sexual asupra copiilor, criminalitate organizată, degradarea femeilor la stadiul de „obiect sexual” și multe alte rele care contravin interesului general al societății și interesului individual al persoanei.
Nu va lăsați înșelați! Întreaga propagandă în favoarea legalizării prostituţiei se sprijină pe argumente false. Motivele invocate ascund, de fapt, importante interese de ordin financiar sau de altă natură (trafic de influenţă, corupţie, etc.) ale unor structuri de tip mafiot.
Citește MOTIVE pentru care prostituția NU trebuie legalizată
Prostituția legalizată funcţionează ca o mască pentru sclavie. De fiecare dată când plătești pentru o prostituată, finanțezi traficul de ființe umane.
O sclavie modernă, cu contract, dar tot sclavie în esenţă, din moment ce răpeşte libertatea unor oameni. Orice societate ce acceptă reglementarea şi izolarea prostituţiei in bordeluri este complice la sclavie şi îşi educă membrii în sensul acceptării unui status inferior pentru femeile care ajung în situaţia de a se vinde/ a fi vîndute. Orice individ care abdică de la simţul său critic, de la raţiunea care ar trebui să-i spună că libertatea nu poate fi apanajul de tip aristocrat al unor exemplare umane, orice astfel de fiinţă negînditoare la aproapele său este complice la ordinea statală care permite perpetuarea sclaviei.
POLITICIENI!
Prostituţia constituie în întreaga lume un factor de imoralitate care conduce la degradarea fiinţei umane, la eşecul civilizaţiei.
Legiferarea instituţiei bordelului constituie una dintre cele mai perfide şi eficace strategii pentru a submina existenţa unui stat, a intereselor sale fundamentale pe care v-aţi angajat în faţa cetăţenilor să le apăraţi. Votarea unei asemenea legi nu poate fi văzută decât ca mărturie a degradării morale sau ca un act de înaltă iresponsabilitate politică, de corupţie sau de trădare a intereselor unei naţiuni.
Argumente contra legalizării prostituției
Mai jos poţi găsi în format .pdf câteva studii şi materiale documentare care argumentează opoziţia noastră faţă de legalizarea prostituţiei.
1. Fața ascunsă a prostituției legalizate (Ro)
Lucrare medicală și sociologică, editată de Grupul de Iniţiativă pentru Apărarea Familiei, ca răspuns la proiectul de lege privind legalizarea prostituţiei în România.
2. Împotriva legalizării prostituţiei(Ro)
Poziţia oficială a Asociaţiei pentru Promovarea Femeii din România (APFR). Documentul explică de ce legalizarea prostituţiei nu este o alternativă viabilă pentru România.
3. Rezoluție a Parlamentului European de condamnare a prostituției (Ro)
Raportul referitor la exploatarea sexuală și prostituția – impactul acestora asupra egalității de gen, raportor Mary Honeyball (Marea Britanie)
4. Legea suedeză pentru prevenirea și combaterea prostituției (Ro)
În Suedia, pentru neutralizarea flagelului prostituției este sancționată cererea de servicii sexuale. Așa-numitul „model suedez” este recunoscut ca unul de succes.
5. Mituri despre prostituție(Ro)
Optsprezece fapte explicate despre prostituție, care demontează miturile avantajelor legalizării prostituției.
6. Legalizarea prostituției în Germania: un eșec(Ro)
Reportaj Der Spiegel: Germania a legalizat prostituția în urmă cu mai mult de zece ani, sperând că astfel cele care lucrează în industria sexului vor avea condiții de lucru mai bune și mai multă independență. Acest lucru nu s-a întâmplat. Exploatarea femeilor și traficul de persoane s-au agravat.
7. Convenţia ONU pentru suprimarea traficului de persoane şi a exploatării prostituţiei(Ro)
Adoptată la data de 2 decembrie 1949 prin rezolutia 317 (IV), Convenţia, la care România este parte (prin Decretul nr. 482, publicat în „Buletinul Oficial al României“, partea I, nr. 46/10.12.1954), consideră ca prostituţia şi răul care o însoţesc, traficul cu fiinţe umane în vederea prostituării lor sunt incompatibile cu demnitatea şi valoarea persoanei umane şi pun în pericol bunăstarea individului, a familiei şi a comunităţii.
8. Raport privind consecinţele legalizării prostituţiei (En)
Raportul, realizat în anul 2009 de Family Research Council (SUA), organizaţie dedicată promovării rolului vital al familiei în societate.
9. O examinare critică a răspunsurilor la prostituţie în patru ţări (En)
Raport realizat în anul 2004 la comanda Parlamentului local al Scoţiei analizează situaţia din Victoria (Australia), Irlanda, Olanda şi Suedia. Concluzia sa este că legalizarea prostituţiei nu este o soluţie viabilă.
10. Zece motive pentru a nu legaliza prostituţia(En)
Author: Janice G. Raymond – Coalition Against Trafficking in Women International (2003)
11. Legalizarea prostituţiei: un experiment social eşuat(En)
Discurs rostit de Sheila Jeffreys, misiunea suedeză pe lângă Comisia pentru Statutul Femeii, Naţiunile Unite, New York, 2003.