Institut de „Resistance”-NVR (Non-Violent Resistance) la Harvard,pentru activişti (Şcoala de revoluţii a profesorului Gene Sharp)
Toate acestea fac parte din ceea ce se numeşte generic „Ngo-CIA front”: alianţa şi acţiunile comune ale spionajului american cu Ong-uri (Ngo, în engleză) special fabricate sau susţinute, Ong-urile şi „societatea civilă“ din alte ţări decât SUA fiind în mod notoriu folosite pentru acţiunile acoperite ale CIA, prin planul unui institut ataşat Harvard. The Albert Einstein Institution (pe larg în Thierry Meyssan, The Albert Einstein Institution: non-violence according to the CIA, pe Voltairenet.org din 4 ianuarie 2005).
Ar trebui să nu avem nici o îndoială că hiperactivistul Chris Worman, venit în România la solicitarea ambasadorului SUA Mark Gitenstein ca instructor de activişti ONG, era, de fapt, un agent. El avea şi o pagină personală pe site-ul ambasadei americane (pagină între timp ştearsă), iar în 2011 a fost instruit la Harvard la Şcoala de Guvernare („School of Government“, cunoscută şi ca Harvard Kennedy School sau HKS), şcoală de administraţie publică unde au funcţionat şi funcţionează, încă, de fapt, o parte din ideologii şi artizanii „revoluţiilor“ globale cu implicarea CIA (a se vedea în primul rând Patrick Henningsen, Middle East: The CIA Operating behind a Web of „Pro-Democracy” NGOs ).
Chris Worman este creatorul mişcării #rezist din România, demarată de facto prin acţiuni stradale din 2013, prin programul ambasadei SUA numit „ReStart România“ (vom reveni).
Creierul strategiei este profesorul Gene Sharp, autorul „bibliei revoluţiilor colorate“ din anii 1990-2000, adică a manualului intitulat cameleonic From Dictatorship to Democracy (apărută prima dată în 1994), folosită de revoluţiile lui Soros şi în Serbia, în Ucraina, Kârgâstan, până la „revoluţiile „primăverii arabe“ (2011-2012) sau mişcarea „occupy“ (2011). „Freedom House este alt partener al Open Society a lui Soros şi împreună au susţinut mişcarea sârbească Canvas (Centre for Applied Nonviolent Action and Strategies), Ong organizat de Ivan Marovic. După ce a jucat un rol esenţial în dărâmarea de la putere a preşedintelui sârb Slobodan Miloşevici, presa occidentală îl caracteriza pe Marovic ca pe un geniu, dar mai târziu a ieşit la iveală faptul că fusese ajutat de CIA şi că programul său provenea din manualul de «schimbare de regim» scris de profesorul de la Harvard, Gene Sharp, al cărui think-tank primeşte fonduri şi de la National Endowment for Democracy [NED] şi de la Open Society Foundations [Soros], iar manualul său este servit ca şablon pentru liderii opoziţiei din diverse ţări din întreaga lume, care sprijină Occidentul pentru a da lovituri de stat soft.“
Gene Sharp, profesorul revoluţiilor aparent non-violente, a fost nu o dată acuzat de strânse legături cu diverse instituţii ale SUA, nu numai cu NED, ci şi cu CIA-ul, Pentagonul sau RAND Corporation (o organizaţie apropiată şi finanţată de armata americană), ca şi cu marile fundaţii americane corporatiste, inclusiv cea a lui George Soros.
Şi profesoara evreică Helen Fein, asociată la International Security Program de la aceeaşi Harvard Kennedy School, fusese invitată de acelaşi Gene Sharp din 1988 la Harvard, unde a dezvoltat cercetări privind „Pacea şi Securitatea Internaţionale“ şi „legăturile dintre război, genocid şi necesitatea rezistenţei“, fiind afiliată direct din 1997 centrului de afaceri internaţionale al Şcolii de Guvernare (Kennedy) de la Harvard, unde a fost instruit omul lui Gitenstein de la Bucureşti, Chris Worman.
Revista Şcolii de Guvernare de la Harvard, Kennedy School Review (A Harvard Kennedy School Student Publication), se mândreşte, de fapt, cu ştiinţa revoluţiilor elaborată de Gene Sharp, teoreticianul şef al protestelor non-violente şi al rezistenţei („the leading theorist of non-violent protest and resistance“), cunoscut şi ca „Machiavelli al nonviolenţei“, cum o face în articolul School for Revolutionaries din 2012.
Şcoala de Guvernare Kennedy a Harvard este una care dă absolvenţi pentru guvernanţii SUA şi ai lumii, de fapt, mai ales în zona militară. Este de ajuns să parcurgem lungile liste de absolvenţi („notable alumni“) ai acesteia (chiar şi lista de pe Wikipedia), ca să vedem nume importante de şefi de guverne şi de state până la secretarul general al ONU, Ban Ki-moon, militari, jurnalişti şi oameni de afaceri, dar şi în zona Ong / think-tank-uri, precum Robert Kagan, teoreticianul evreu „liberal intervenţionist“ de la Project for the New American Century (PNAC), Brookings Institution şi Council on Foreign Relations (CFR, vârful noii ordini mondiale în SUA), care împreună cu soţia sa Victoria Nuland (fostă sub-secretar al SUA) a fost implicat în declanşarea revoluţiei Maidan din Ucraina, din 2014.
Totodată, la Harvard Kennedy School regăsim programul pentru „societatea civilă“ ca făcând parte din Corporate Responsibility Initiative, motiv pentru care găsim aici ca „şcolari“ mulţi reprezentanţi ai corporaţiilor multinaţionale sau ai instituţiilor globale.
Şi tot de Harvard University este ataşat (offshoot) şi „Institutul“ creat în 1983 de către teoreticianul şi instructorul revoluţiilor „soft“, „Albert Einstein Institution”, creat de către Gene Sharp, instituţie în fruntea căreia s-au postat, însă… militari, precum colonelul Robert Helvey de la Defence Intelligence Agency (spionajul Pentagonului) sau Edward Atkeson (general maior în US Army). Colonelul Helvey avea o experienţă de 30 de ani în operaţiuni speciale în Asia de sud-est. El avea să declare în 2001 producătorului de film documentar Steve York că s-a implicat pentru prima oară în „nonviolenţa strategică“ atunci când a văzut eşecul abordărilor militare de dărâmare a dictatorilor – mai ales în Myanmar, unde se afla ca ataşat militar – şi văzând potenţialul abordării alternative a lui Sharp.
Colonelul Helvey servise în Vietnam apoi la Yangon, în Myanmar, între 1983 şi 1985, când a organizat clandestin studenţii myanmarezi împotriva regimului, demonstraţiile acestora izbucnind, însă, abia în 1988-1990, care s-au transformat în insurgenţă. De asemenea, el a antrenat la Hong Kong liderii studenţi din Beijing, care au provocat în iunie 1989 incidentul din Piaţa Tiananmen din capitala Chinei, iar specialiştii (precum fostul şef la spionajului Indiei, B. Raman) susţin că el a fost şi consilier al sectei religioase chinezeşti Falun Gong în tehnici de nesupunere civilă.
Colonelul Helvey se află oficial în retragere din armată din 1991, dar a lucrat cu institutul „Albert Einstein“ şi cu al lui Soros mult înainte, iar apoi a continuat să servească ca „ofiţer de caz“ instructor pentru grupurile de tineri rebeli ce au activat în Balcani şi Europa de Est, cel puţin din 1999.
Reflecţia patronajului serviciilor secrete americane asupra Institutului Albert Einstein de la Harvard, este evidenţiată şi de faptul că una dintre primele cărţi editate de acesta, în 1985, a fondatorului dr. Sharp, Making Europe Unconquerable: The Potential of Civilian-Based Deterrence and Defense, a fost prefaţată de către diplomatul SUA George Kennan, faimosul arhitect „Mr. X“ al Războiului Rece cu Uniunea Sovietică şi care a fost şi fondatorul de facto al diviziei de operaţiuni a CIA, cu Allen Dulles.
Alt cofondator şi conducător al institutului „Albert Einstein”, fost student al lui Sharp, Peter Ackerman, un bogat bancher şi corporatist evreu, este, la rândul său, un cunoscut colaborator al CIA şi membru al mai multor celebre think-tank-uri elitiste şi globaliste, precum Council on Foreign Relations. La Freedom House, Ackerman a fost preşedinte, dar este binecunoscută subordonarea acestui supra Ong „civil“ american către CIA, prin Usaid în primul rând, cu care face „front“ în acţiunile din întreaga lume. (Freedom House nici nu ascunde – pe site-ul său – că una din principalele sale surse de informare este World Factbook, publicaţia CIA destinată oficialilor.)
Iar din toate aceste poziţii, ca discipol al lui Sharp, Ackerman, fiind şi preşedinte al International Center on Nonviolent Conflict (alt Ong american de război geostrategic), promovează în lume „strategia conflictelor nonviolente“, adică strategia de declanşare de conflicte împotriva guvernelor unor state prin metode de „nesupunere civică“ a populaţiei autohtone, încurajată în această direcţie de anumite organizaţii americane sau internaţionale, strategie ce pune în dificultate guvernele inamice sau neagreate, obligându-le adesea să reacţioneze „împotriva populaţiei“ (potestatari care nu sunt chiar neviolenţi).
Chiar acesta este şi titlul principalei lui lucrări, Strategic Nonviolent Conflict: The Dynamics of People Power in the Twentieth Century, pe care a produs-o după ce în 1990 s-a mutat la Londra pentru a-şi desăvârşi instrucţia la International Institute for Strategic Studies (IISS), organizaţie de strategie militară a imperiului occidental euro-atlantic, ce are afiliaţi 400 de membri corporaţii şi instituţionali, în frunte cu alianţa militară Nato. Între oficialii acestei IISS londoneze, strâns legată de establishmentul britanic şi american, îi găsim pe generalul american H. R. McMaster, pe secretara generală a Nato Rose Gottemoeller sau pe ex-secretarul de stat al SUA James Steinberg, participant la întrunirile CFR şi ale Grupului Bilderberg şi membru al Rand Corporation, un grup de evrei americani implicaţi în strategia militară a SUA, la care era conectat şi tutorele lor, Gene Sharp.
„Peter Ackerman caută să facă ceea ce face CIA, răsturnări [de guverne], dar vrea să le facă să pară fapte progresiste“, zice analistul politic canadian Stephen Gowans, în ton cu alt analist, evreul american Franklin Foer: „Când unii ofiţeri ai Statelor Unite nu doresc să creeze incidente internaţionale prin consilierea activiştilor cu privire la modul de răsturnare a guvernelor lor, ei îl sugerează cu grijă în vizită la ei pe Ackerman, care are mai puţine ezitări cu privire la a da o mână de ajutor. Preferinţa lui Peter Ackerman pentru nonviolenţă nu are nimic de-a face cu superioritatea morală a tacticului. Mişcările care iau decizia strategică de a evita violenţa, susţine el, au un «record de succes» mult mai mare.”
„Noul tip de mercenari ai lui Ackerman şi Helvey – adaugă Stephen Gowans – sunt practicienii a ceea ce CIA numea destabilizare. Pentru a scăpa de imaginea trecutului său, CIA a rebranduit destabilizarea ca rezistenţă nonviolentă (NVR), …care pentru Statele Unite este strict o afacere dusă în afara graniţelor sale, încercând să răstoarne guvernele din străinătate care operează în afara sistemului dominaţiei imperiale a SUA. NRV nu are în vedere realizarea Justiţiei sociale, economice şi politice acasă la activişti [deşi Justiţia este mantra globală a activiştilor neoprogresişti]. Este vorba de a lua în stăpânire străinătatea, pentru a aduce ţările rezistente în imperiul american… NRV nu este diferit în ceea ce priveşte scopurile şi conţinutul său din campaniile de destabilizare pe care CIA le făcea în mod planificat, le sponsoriza şi le implementa. Ackerman şi Helvey au preluat pur şi simplu o funcţie a CIA, au făcut-o semi-deschisă şi au creat iluzia că este progresistă“ („that it’s progressive“).
Însuşi Ackerman defineşte NVR (tehnicile protestelor sale „nonviolent“) ca fiind „folosirea perspicace a grevelor, a boicotului şi a neascultării civile“, pe lângă protestele de masă şi chiar sabotajul nonviolent, pentru a întrerupe funcţionarea guvernului şi a face „o ţară neguvernabilă“. Deoarece grevele, boicoturile şi neascultarea civilă sunt tehnici de stânga tradiţionale, campaniile NVR câştigă adesea sprijinul unui mare număr de oameni cu înclinaţii de stânga şi de justiţie socială, constată şi Gowans, care adaugă că tehnicile NVR stabilite de americani nu presupun participare la o demonstraţie de protest organizată obişnuit, cu ascultarea discursurilor în difuzoarelor şi plecarea apoi acasă, la masă. Nici nu fac presiuni asupra elitelor, fapt pe care majoritatea stângiştilor occidentali l-au stabilit ca limită a activismului lor politic. Aparenta nonviolenţă a NVR nu este nici pacifism bazat pe principii morale sau religioase. Sharp, patriarhul de la Harvard al metodelor NVR, explica faptul că NVR şi principiul nonviolenţei nu sunt aceleaşi lucru, de fapt. Principiul nonviolenţei este „abţinerea de la violenţă bazată pe convingeri etice sau religioase“, iar NVR este o tehnică politică prealabilă răsturnării guvernelor străine nedorite de marele capital al SUA. „Nu este vorba despre un principiu [în tehnicile protestelor non-violente], ci despre cum se ia puterea“.
„Tehnicile de plasare a nesupunerii în masă a civililor în contextul strategiei militare tradiţionale au fost stabilite în primul rând de către Gene Sharp.”, menţionează şi jurnalistul Eli Lake de la Newsweek. Iar Sharp însuşi a fost şi el la Londra înainte să-şi elaboreze strategiile, ca şi discipolul său, bancherul şi finanţistul Ackerman. Astfel, în 1955 Sharp s-a mutat din SUA la Londra, pentru a fi editor asistent la publicaţia săptămânală pacifistă Peace News (cu subtitlul: For Nonviolent Revolution), cu scopul de a studia conflictele sociale nonviolente, dar a ajuns la concluzia că trebuie să facă cercetări mai adânci, studiind rezistenţa anti-nazistă din Al Doilea Război Mondial, care, în Europa, fusese dirijată de serviciile secrete britanice. La Londra, Sharp l-a cunoscut şi pe pacifistul Adam Curle, care aparţinea cultului religios ce fondase revista Peace News, protestanţii quakers.
Şi amândoi teoreticienii şefi ai „Conflict Transformation“ aveau să se implice şi în războiul civilo-militar de fărâmiţare (distrugere) a Iugoslaviei. Este drept că mai mult s-au implicat oamenii lui Sharp, precum Ackerman şi colonelul Robert Helvey, de la finele anilor ’80, dar şi Curle, care a înfiinţat în 1991, în Croaţia (fosta Iugoslavie), Ong-ul pompos numit „The Centre for Peace, Nonviolence and Human Rights”, a cărui activitate s-a suprapus cu „Războiul Croat“ împotriva Iugoslaviei (1991-1995).
În Iugoslavia, mişcarea socială de subminarea statului, Otpor, a folosit chiar cele 198 de metode / etape indicate de lucrările lui Sharp, pe care le-a sintetizat într-un manual propriu, ce avea să fie transmis şi altor mişcări „resistance“, precum în 2004 la „revoluţia portocalie“ din Ucraina:
„Milijenko Dereta, directorul grupului Iniţiativa Civică, a primit fonduri de la Freedom House să tipărească şi să distribuie 5000 de copii ale cărţii-manual a lui Gene Sharp despre mişcările de rezistenţă civică, De la Dictatură la Democraţie. De asemenea mişcarea sârbă Otpor (Rezistenţa), finanţată în principal de organizaţiile lui Soros a tradus în sârbă pasaje din lucrarea în 3 volume a lui Sharp, The Politics of Nonviolent Action (apărută în 1973), într-un volumaş pe care l-au numit Manualul Otpor (Otpor User Manual). Activiştii erau de asemenea consiliaţi de directorul pentru Balcani al U.S. Institute for Peace, de la National Endowment for Democracy (NED) şi de colonelul Robert Helvey, care lucra cu Sharp [la Institutul Albert Einstein, de la Harvard] şi organiza antrenarea organizaţiilor nonviolente [în străinătate] pentru Internaţional Republican Institute.“
Regizorii evenimentelor nu s-au bazat însă niciodată pe victoria non-violenţei. Manifestările soft îşi avea rolul lor, dar ele au fost mereu însoţite de violenţa reală – Iugoslavia şi Ucraina – sau pe coruperea unor factori de menţinere a ordinii sau de putere – Ucraina, Albania (a se vedea subcapitolul Aventura albaneză a lui Soros + Afacerea Kosovo în capitolul Din 2008, Soros a conspirat cu Hillary Clinton la manipularea Europei şi a lumii din aceeaşi lucrare „Societatea Civilă“ de sub Ong-urile internaţionale).
de Cornel Dan Niculae Justiţiarul
Gitenstein, Worman, Fein, Kogan, Soros si ect. toti numai talmudisti! Iar noi cersim din poartã în poartã!