Prin munca susținătorilor pro-viață, care încurajează femeile să aleagă viața pentru copiii lor nenăscuți, rata avortului continuă să scadă în America.
Raportul Centrului pentru Controlul Bolilor (Centers for Disease Control – CDC) a constatat cea mai scăzută rată a avortului din 1973 încoace, an în care Curtea Supremă a Statelor Unite a dat decizia din procesul Roe contra Wade, care a liberalizat avortul din orice motiv și la orice stadiu al sarcinii.
Raportul publicat miercuri a înregistrat 638.169 avorturi în 2015, cu o scădere de 2% față de 2014.
Rata avortului a scăzut drastic și în rândul adolescenților: este cu 54% mai mică față de începutul anului 2006, potrivit CDC.
CDC a raportat 188 de avorturi la 1.000 de nașteri de copii vii, o scădere cu 19% față de 2006.
CDC a constatat că rata cea mai ridicată de avort apare în rândul femeilor de culoare și cea mai scăzută la femeile albe.
Din toate categoriile de vârstă, femeile de 20 de fac cele mai multe avorturi.
Alte statistici interesante din raport au arătat o creștere a avortului medicamentos. În plus, 86% dintre femeile care fac avort nu sunt căsătorite, scrie raportul american News and World.
Trebuie remarcat totuși că raportul CDC este incomplet. Raportarea numerelor de avort la CDC este voluntară, iar California, Maryland și New Hampshire nu au oferit informații legate de numărul avorturilor iar mai multe state au oferit date limitate. Prin urmare, numărul de copii pierduți prin avort este cu siguranță mai mare de 638.169.
Institutul Guttmacher, institut de cercetare pro-avort, a raportat că numărul total de avorturi în SUA a fost de 926.200 în 2014. Deși este mai mare decât numărul CDC, reprezintă tot o scădere semnificativă față de sfârșitul anilor 1980 și începutul anilor 1990.
Activiștii pro-avort susțin că accesul la contracepție și educatia sexuală sunt motivele acestui declin, însă chiar și ei recunosc că legile pro-viață și alte eforturi motivează femei să facă mai puține avorturi, relatează Washington Post.
Aceasta înseamnă că activiștii pro-viață reușesc să ajute mamele în criză de sarcină și copiii nenăscuți de la avort prin legi, centre de criză de sarcină, educație, consiliere și multe altele.
Abby Johnson, șefa organizației pro-life „And Then There Was None” și fostă angajată la Parenthood Planned, și-a exprimat optimismul prudent cu privire la raport:
„Este întotdeauna o veste bună atunci când avorturile scad, dar aceste cifre sunt greu de luat serios când statul care efectuează cele mai multe avorturi [California] nu este inclus în raport”, a spus ea. „Nu există, de asemenea, nici o evidență a numeroaselor complicații apărute în urma avortului, suferite de multe femei, probabil și deoarece aceste dovezi sunt aruncate sub covor în multe clinici de avorturi.”
Ea a cerut susținătorilor pro-viață să le determine cu dragoste și compasiune pe femeile care vor să avorteze, precum și pe lucrătorii de la clinicile de avort, să aleagă viața.
„Prin munca noastră, ajutând lucrătorii din clinicile de avortsă renunțe la acest domeniu și să protejeze dreptul la viață, cred că rata avortului va continua să scadă, deoarece clinicile de avort se închid dacă nimeni nu va mai lucra acolo”, a spus Johnson.
Carol Tobias, președintele organizației National Right to Life Committee (NRLC), a declarat că activiștii pro-viață au un impact imens asupra Americii.
„Șaizeci de milioane de copii nenăscuți au murit ca urmare a deciziilor Curții Supreme SUA din cazurile Roe contra Wade și Doe contra Bolton”, a spus Tobias.
„Cu toate acestea, prin hotărârea mișcării pro-viață de a proteja mamele și copiii lor, continuăm să primim dovezi că eforturile noastre de a educa America despre umanitatea copilului nenăscut și și de a propune o legislație care protejează dreptul la viață combat efectul fatal al legalizării avortului la cerere și în orice stadiu al sarcinii”.
NRLC estimează că 60.069.971 avorturi au fost efectuate în SUA din 1973.
Sursă: Life News