Ar putea fi primul copil fără mamă pe certificatul de naștere. Mai mult, ar putea fi primul copil care a fost „născut” de tată. O aberație care nu pare să mai șocheze pe nimeni. Pentru că femeia care a adus pe lume un copil acum se simte bărbat. Se întâmplă în Regatul Unit, unde o femeie care a născut, dar care nu se mai consideră femeie, a început o bătălie juridică pentru a fi înregistrat(ă) oficial la primărie ca „tat” sau „părinte” al fiului său.
Transgenderul britanic care a născut, deși știa că persoanele care nasc copii sunt înregistrate ca „mame” a declanșat imediat bătălia cu statul, denunțând „discriminarea”. Femeia care acum vrea să fie tată a denunțat încălcarea dreptului său la respectarea vieții private și familiale. O „interferență” despre care spune că este inadmisibilă, în lumina schimbărilor care au loc în societate, scrie The Independent.
Dl Justice Francis a ascultat ieri argumente preliminare din partea avocaților reprezentând omul și avocații reprezentând The Registrar General pentru Anglia și Țara Galilor la o audiere înaltă în Londra.
În iunie, cazul său a ajuns la Înalta Curte de Justiție din Londra, unde judecătorul, după ce a declarat că o astfel de problemă nu a fost ridicată niciodată într-o instanță din Anglia și Țara Galilor, nu a exclus ca, dacă transgenderul va câștiga bătălia juridică, parlamentul poate lua în considerare modificarea legii.
Judecătorul a aflat de la avocați cum clientul lor s-a născut
femeie, dar „a realizat că este transgender cu câțiva ani în urmă”. De atunci a trăit „ca bărbat” și a suferit o intervenție chirurgicală pentru a-și modifica corpul.
Judecătorului de la Înalta Curte i s-a spus și că bărbatului i-a fost acordat un certificat de recunoaștere a genului cu un an în urmă, înainte de nașterea bebelușului. Avocații au mai afirmat ceva: și-anume, că „actuala lege privind înregistrarea nașterilor și a deceselor nu mai este compatibilă cu schimbările în societate, evoluția libertății de exprimare, a egalității de gen și protecția drepturilor unui individ de a se identifica cu un anume gen”.
Potrivit presei britanice, decizia lui Sir Andrew McFarlane, președintele secției familiale a Înaltei Curți, urmează să fie anunțată în aceste zile. Astfel, urmează să se decidă dacă certificatul de naștere al copilului poate fi considerat legal, deși pe el nu există o „mamă”, ci doar termenul de „părinte” sau chiar doar „tată”. Kathy Faust, fondatoare a „Them before us”, o organizație care luptă pentru drepturile copiilor, a declarat:„Când un guvern emite un certificat de naștere fără mamă, ăsta nu este progres. Este o nebunie aprobată de stat”.
[…] Link: http://www.buciumul.ro/2018/10/11/acolo-unde-transgenderii-fac-legea-tatal-poate-naste/ […]