LifeSiteNews.com, 25 iulie 2017
Unul din simbolurile universal-umane a fost confiscat şi trebuie revendicat, afirmă un american. Ken Ham, preşedintele şi fondatorul Creation Museum şi al proiectului Ark Encounter, a scris de curând pe pagina sa de Twitter:
Creştinii trebuie să-şi revendice din nou curcubeul, aşa cum facem şi noi @ArkEncounter – curcubeul este al lui Dumnezeu – El l-a desemnat ca dovadă a legământului Său cu omul după Potop.
O organizaţie a creştinilor evanghelici a întemeiat la Petersburg, în statul american Kentucky, Creation Museum („Muzeul Creaţiei”), care aspiră deopotrivă să fundamenteze ştiinţele naturii pe baze creaţioniste şi să evoce istoria lumii bazându-se pe naraţiunea biblică. Un proiect adiacent este parcul tematic educativ Ark Encounter, o reconstrucţie a Arcei lui Noe la dimensiunile ei reale, aşa cum sunt specificate în Biblie (155 de metri lungime, 26 metri lăţime şi 15,5 metri înălţime).
Cele două locaţii se bucură de peste 10.000 de vizitatori pe zi, atraşi de interactivitatea proiectelor şi de diversitatea programelor educative desfăşurate aici, pentru toate vârstele şi gusturile: grădină zoologică, salturi cu tiroliana, observator astronomic, reconstituiri la scară ale Turnului Babel şi Templului din Ierusalim şi multe altele.
Preşedintele Ken Ham a mai scris pe Twitter:
Ca şi creştini, trebuie să revendicăm curcubeul drept ceea ce a fost dintotdeauna şi să îi învăţăm pe tinerii noştri adevărata lui semnificaţie.
În acest scop, replica în mărime naturală a arcei este luminată noaptea în culorile curcubeului, pentru a aminti semnificaţia acestuia în Biblie, de chezăşie a promisiunii făcute de Dumnezeu către Noe şi către lume după Potop că nu va mai pierde lumea pentru răutatea şi păcatul oamenilor.
Ken Ham scria în 2007 că, deşi curcubeul a fost recent confiscat de cei care se mândresc cu păcatul, el este de fapt semnul judecăţii pe care Dumnezeu o face păcatului, dar şi un semn al promisiunii Lui de a dărui, în locul judecăţii, harul – pentru cei care vor să îl primească, am adăuga noi.
Organizaţia confesională care patronează cele două demersuri muzeale a publicat şi When You See a Rainbow, o carte pentru copii care le explică celor mici această simbolistică pe înţelesul lor.