Joi, 22 iunie 2017, CNN publica un nou articol din lunga serie a materialelor care acuză relaţii ale anturajului lui Trump cu entităţi ruseşti suspecte – în cazul de faţă, cu o bancă de pe lista SUA de sancţiuni economice, condusă de un fost ofiţer KGB.
În seara de vineri, 23 iunie 2017, articolul a fost retras de pe website-ul CNN şi din profilele CNN de pe reţelele de socializare, iar compania a anunţat că trei oameni, printre care şi un ziarist nominlizat pe lista scurtă pentru Premiul Pulitzer în 2012, şi-au dat demisia din trustul de presă.
Ironia este că cei care au dovedit fakenews-ul de la CNN au fost tocmai publicaţia Breitbart(website apropiat republicanilor şi lui Trump) , pe care CNN şi toată media de mainstream o acuză mereu că publică fake news.
A fost ca la Radio Erevan: apropiatul lui Trump era să fie numit într-o funcţie la Casa Albă, dar nu a mai fost numit, întâlnirea a fost de fapt o strângere de mână spontană şi un schimb de vorbe într-un loc public, iar rusul în cauză nu avea nicio legătură cu banca de pe lista de sancţiuni SUA, ci reprezenta un fond suveran care atrage investiţii americane în Rusia.
CNN este de mai mult timp în topul listei de publicaţii părtinitoare a preşedintelui Trump, care a acuzat adesea acest trust de presă că publică fake news. De altfel, într-o filmare cu camera ascunsă publicată de Breitbart, un producător de la CNN a recunoscut că majoritatea ştirilor care acuză o relaţie între preşedintele Trump şi Rusia este „r…t” „fără nicio mare dovadă” şi că se publică pentru rating.
Cele mai importante televiziuni din Romania se lauda ca au invatat „meserie” de la CNN, mandrindu-se cu diferite premii oferite de Marele Mincinos american. „A face rating” inseamna sa mentii captive anumite categorii de audienta, prin studierea si specularea viciilor lor (niciodata a virtutilor).
Antidotul pentru aceasta otrava puternica este cultivarea virtutilor sub ascultarea unui duhovnic.