Marea supărare a liderilor democraţi americani pe Rusia este pusă încă o dată la îndoială de noi dezvăluiri ale Daily Caller, care publică un articol despre relaţiile de afaceri dintre finanţele ruse şi Grupul de Lobby aparţinând fraţilor Podesta, aflaţi în centrul establishmentului de la Washington.
Sberbank, cea mai mare bancă a Rusiei, a admis că a angajat grupul de lobby Podesta, al fratelui mai vârstnic al lui John Podesta, pentru a face lobby la Washington în favoarea ridicării sancţiunilor americane impuse Rusiei.
„Biroul din New York al Sberbank CIB a angajat într-adevăr Grupul Podesta. Contractarea de consultanţi externi este parte a practicilor noastre standard” a anunţat într-un comunicat Sberbank.
John Podesta, şeful de campanie al lui Hillary Clinton şi unul dintre cei mai proeminenţi membri ai clanului Clinton, a fost târât în numeroase scandaluri în ultima perioadă – atât din cauza implicării sale în ceea ce priveşte Rusia, cât şi a unor comunicări bizare legate de aventurile sexuale ale unor democraţi americani.
John Podesta, lobby-ist pentru Rusia. Anti-rus?
În ciuda febrei anti-ruse exhibate de liderii democraţi în timpul şi imediat după campania electorală americană, conform Daily Caller, Tony Podesta a făcut lobby activ pentru ridicarea sancţiunilor împotriva Rusiei de către Washington – în special cele împotriva sectorului bancar.
Podesta a reprezentat interesele băncii Sberbank, fiind plătit cu 170.000 USD pentru eforturile depuse pe o perioadă de şase luni în 2016.
Compania sa a câştigat peste 24 de milioane USD în 2016, majoritatea provenind din exterior, conform organizaţiei Center for Responsive Politics.
Eforturile lui Podesta au făcut parte din lobby-ul din spatele uşilor închise, care a avut loc în timpul campaniei prezidenţiale americane, făcut de oficiali de top ai Partidului Democrat, care au încercat ridicarea sancţiunilor împotriva băncilor Sberbank şi VTB Capital, cele mai mari două bănci din Rusia.
Atât Sberbank cât şi VTB Capital au avut probleme cu lichidităţile, survenite în urma căderii preţului la petrol şi a sancţiunilor impuse de SUA.
Ridicarea sancţiunilor, pe de altă parte, ar fi ajutat băncile să obţină fonduri de la instituţiile financiare americane.
Relaţia dintre Sberbank şi Podesta este veche. Sberbank este instituţia financiară din Rusia implicată în cumpărarea companiei Uranium One, a lui Frank Giustra, unul dintre apropiaţii lui Bill Clinton.
Vânzarea companiei Uranium One Federaţiei Ruse este una dintre cele mai tenebroase afaceri intermediate de clanul Clinton, în urma căruia SUA a pierdut controlul a aproximativ 20% din procesarea uraniului american.
Apoi şedinţele bizare
Numele lui John Podesta, în ultimele săptămâni ale campaniei prezidenţiale, este legat de un alt scandal, ajuns în paginile ziarelor într-un mod cu totul bizar – dar care a determinat probabil, prin ricoşeu, înfrângerea în alegeri a clanului Clinton.
Povestea e încurcată.
Spre sfârşitul încinsei campanii electorale americane, Anthony Weiner, fostul şef al lui Huma Abedin, mâna dreaptă a lui Hillary Clinton, a fost prins trimiţând unei minore poze cu părţile sale intime, în cadrul unor SMS-uri cu vădită tentă sexuală. Weiner a ajuns subiect al unei anchete FBI, date fiind antecedentele sale sexuale.
Ancheta asupra lui Weiner a luat însă o întorsătură dramatică pentru democraţi după ce poliţia din New York a confiscat laptopul acestuia pentru a ancheta cazul. Aparent, pe laptop, care aparţinea familiei sale – deci şi Humei Abedin – s-ar fi aflat peste şase sute de mii de emailuri ale acesteia, inclusiv comunicări cu membri marcanţi ai Partidului Democrat – printre care şi John Podesta.
Unul dintre mailurile lui Podesta a ieşit în evidenţă în mod special, făcând furori pe internet. În mail, John Podesta îi cerea Marinei Abramovici, o „artistă” din New York, cunoscută pentru bizarul „operelor” sale oculte/ezoterice/spiritiste, să organizeze o cină spiritistă – „spirit dinner” (engl. în original).
Ca urmare, FBI-ul a redeschis o anchetă mai veche asupra lui Hillary Clinton, stârnind o adevărată avalanşă de suspiciune în SUA, şi având ca efect pierderea unor procente în ceea ce priveşte popularitatea clanului Clinton în sondaje.
sursa: EpochTimes