de Florin DOBRESCU
În cele din urmă, au făcut-o…
Noaptea, asemenea răufăcătorilor. Asemenea tâlharilor, la adăpostul întunericului. Departe de lumina zilei şi de ochii opiniei publice (nici la ora când scriu acest editorial, ordonanţa în cauză nu se află pe ordinea de zi, pe site-ul Guvernului…), departe de procedurile la vedere ale Parlamentului şi de privirile presei. Asemenea şobolanilor, ce ies la căderea nopţii din tenebrele vizuinelor imunde, pentru a muşca, pentru a ucide, tot aşa s-au întrunit membrii guvernului Dragnea (căci Grindeanu este doar un eufemism), pe întuneric, transformând sediul Guvernului într-o hrubă de tâlhari.
Prin natura sa ontologică, întunericul nopţii constituie mediul propice săvârşirii celor mai mari fărădelegi. Noaptea se adună tâlharii şi tot noaptea atacă. Noaptea sunt comise cele mai murdare asaninate. Şi tot noaptea sunt invocate entitățile întunecate și lucrarea celui rău, de către vrăjitori.
Zămisliţi din răul însuşi, comuniştii aveau, la rândul lor, predilecţia aceasta a comiterii fărădelegilor noaptea. Vă amintiţi cum, în 1989, şi la Timişoara, şi apoi pe 21 decembrie la Bucureşti, deschideau focul asupra manifestanţilor la căderea întunericului sau târziu în noapte? Dar de ce vorbesc la timpul trecut? Ceea ce s-a întâmplat în această noapte dovedeşte că, de fapt, comunismul nu a murit. Spiritul său este viu şi tocmai a ocupat Palatul Victoria.
Nu există valoare simbolică mai de forţă pentru actul normativ adoptat în această noapte de guvernul PSD decât faptul că totul s-a realizat noaptea, pe întuneric. Nimic nu a justificat adoptarea acestei ordonanţe, pentru că nimic nu jutifica urgenţa măsurilor de modificare a prevederilor Codului Penal. În fond, cealaltă problemă, a graţierilor – ea fiind cât se poate de legitimă şi necesară – a fost trimisă Parlamentului, urmând să parcurgă toate etapele procesului legislativ. Măcar că aceasta implica urgenţă.
Acum ştim cu toţii că urgenţa în cazul modificărilor Codului Penal avea o singură raţiune: iminenţa funiei care se apropia de par în procesele unor politiceni venali, în frunte cu Dragnea. Sigur că, la grămadă, actul normativ va readuce în viaţa publică întregul gunoi pe care, de bine, de rău, DNA îl decantase pe fundul latrinei politice.
Reacţia din acest moment a celor care se îndreaptă către Piaţa Victoriei sau, în reşedinţele de judeţe, către prefecturi, legitimă. În ultimele două săptămâni, controversa din jurul acestui proiect legislativ mobilizase semnificative segmente ale populaţiei în proteste de stradă. Punctul de vedere al cancelariilor occidentale – parteneri strategici ai statului român – fusese, de asemenea, făcut cunoscut. De acum, era limpede pentru guvernanţi că adoptarea actului normativ putea avea consecinţe ce vizau inclusiv stabilitatea internă şi siguranţa naţională. Cu atât mai vinovaţi sunt cei care, în această noapte, au adoptat, hoţeşte, ordonanţa.
Iar în graba cu care au operat se regăseşte nu doar frenezia infractorului ce fuge dinaintea Justiţiei, ci şi calculul rece al unor creiere care – de ani de zile – construiesc în România o adevărată reţea a subversiunii. Apariţia, în aceste zile şi pe această temă, a unor personaje malefice cu conexiuni notorii în zona serviciilor secrete ruse, din trecutul tenebros al ultimilor 27 de ani, mă fac să cred că nimic nu este întâmplător. Şi că, dincolo de vălmăşeagul intereselor personale ale politicenilor penali dezlănţuite în aceste zile, dincolo de protestele ce se desfăşoară deja în stradă, în România se vor confrunta forţele ce doresc rămânerea României pe aliniamentul strategic fixat – cu multă trudă – în ultimii ani, cu acele forţe ce doresc readucerea ţării noastre în tenebroasa zonă cenuşie de imediat după 1990.
Ceea ce s-a intamplat asta noapte este un lucru bun.
De acum inainte (sper ca) nimeni nu mai are niciun dubiu privind statutul de „infractor” al intregii clase politice romanesti, integral de sorginte comunista-atee, adica mostenitorii unor tradatori criminali. Poate ca asa se pot polariza o parte a celor indiferenti, caci partidul nr.1 in Romania nu-i PSD (50% din cei 40% prezenti la vot, adica 20% din Romania), ci „partidul” scarbitilor (60% din Romania – adica cei absenti la vot, cei care nu legitimeaza „gluma politica” din Romania). Nadajduiesc ca Dumnezeu va decide in cele din urma trezirea „scarbitilor”.
O noapte a rusinii in Romania…
Si tot noaptea se face si dragoste. Mai ales daca avizul de la nevasta vine undeva dupa ora 19. Sau sa ne iubim doar ziua?
Scârbiți față de cine ? Față de clasa politică ? Păi ăia sunt crema națiunii, sunt aleșii. Ai cui ? Ai poporului român !
Deci vreo trei milioane decid viitorul României pe câțiva ani, pentru că vreo paișpe, cinșpe milioane sunt scârbiți, stau acasă și dorm pe ei !
Vă amintiți de Duminica Orbului din ’90 ? Dar de Piața Universității, același an !
Concluzie finală : sunt eu scârbit de acest popor de tâmpiți. Deci sunt vreo cinșpe milioane de scârbiți și vreo trei milioane de hoți, mafioți, ignoranți, toate împreună dar care merg la vot !
Îmi pare sincer rău de tineretul acestei țări, mare păcat…
Revin… de ce absența la vot nu este sancționată cu amenzi ? De ce prezența la vot nu este obligatorie, sunt țări cu tradiție democratică unde prezența la vot este obligatorie, nu votezi, primești amenda prin poștă.
Australia este una din aceste țări.
Apoi de când românii nu consideră o datorie de onoare de a merge la vot și a-ți spune cuvântul într-o problemă atât de importantă, au ajuns cei 60% să fie atât de nesimțiți încât să facă ceva pe dreptul pentru care au plătit alții cu viața, cu sângele lor ? Se pare că da, au ajuns atât de nesimțiți, lipsiți de orice conștiință civică, o adunătură de necuvântători, mizerabili nedemni de cei care îngrașă acum pământul țării și al Rusiei.
RUȘINE POPOR ROMÂN !! MIȘEILOR!
Nu stiu cum am putea fi numiti noi romanii scindati de venetici in doua tabere de indivizi iresponsabili….
Aici problema se rezolva nu functie de cine ne fura ,ci functie de cine ne tine sub ocupatie si cauta sa ne dezintegreze economic si cultural… Dati afara mai intai intrusii , apoi cu tradatorii va fi mai usor