Ne întoarcem în comunism? Ministerul Tineretului şi Sportului INTERZICE o dezbatere pentru că există o politică PUBLICĂ ce nu trebuie discutată?

Scandalul declanşat de conferinţa „Tulburarea identităţii de gen şi viitorul omenirii„, ocazie cu care se va lansa şi cartea „Faţa nevăzută a homosexualităţii” scoate în evidenţă tendinţele tot mai totalitare ce se manifestă în societatea românească.

După ce Universitatea Bucureşti a refuzat, nemotivat, să găzduiască evenimentul în Aula Facultăţii de Drept, au urmat presiunile asupra celor care acceptaseră, în prima fază, respectiv cei de la Casa de Cultură a Studenţilor Bucureşti.

Din nou, Universitatea Bucureşti s-a spălat pe mâini de eveniment, aruncând „pisica” în curtea Ministerului Tineretului şi Sportului.

Sub presiunea grupurilor de lobby pro-homosexualitate, MTS a trimis un document halucinant către Societatea Studenţilor din Universitatea Bucureşti prin care îi anunţă că nu-i mai poate găzdui.

Cităm din motivarea documentului: „Cu toate că respectăm punctele de vedere ale oricărei persoane şi încurajăm libertatea de exprimarea sub orice forme, atâta vreme cât aceasta este în limitele legii, considerăm că lansarea acestei cărţi şi promovarea unor astfel de mesaje în cadrul Casei de Cultură a Studenţilor Bucureşti contravin principiilor de funcţionare ale instituţiei, activităţilor desfăşurate şi Regulamentului Cadru de Organizare şi Funcţionare al acesteia, precum şi politicilor publice în domeniul tineretului adoptate de către Ministerul Tineretului şi Sportului, entitate în subordinea căreia se află Casa de Cultură”.

La ce mesaje se referă directorul Ştefan Mocioacă? La un pasaj din carte în care se face o referire medicală din Cuvântul Editorului, nimeni altul decât Doctorul Pavel Chirilă. Funcţionarul MTS nu se oboseşte să ceară explicaţii pentru afirmaţiile care caracterizează homosexualitatea drept „comportament patologic”, ci pur şi simplu le cataloghează drept „termeni duri şi discriminatorii faţă de fenomenul homosexualităţii dar şi faţă de persoanele homosexuale”?!

În urma acestui refuz, conferinţa şi-a schimbat locul de desfăşurare.

La doar 25 de ani de la căderea comunismului, aflăm cumva că există concepte şi fenomene ce nu pot fi puse sub semnul de întrebării? Aflăm cumva că există „politici publice” care interzic punerea în discuţie a anumitor idei, concepte?

sursa: ActiveNews

Comments (1)
Add Comment
  • un roman obisnuit

    Va mirati? Acum va luptati cu cei pe care ii sustineti in alte articole, cu americanii si mentalitatea liberala occidentala