Încolţită de procurorii DNA în două megadosare de corupţie – Gala Bute şi Microsoft – Elena Udrea a trecut recent la dezvăluiri incendiare. Tabloul pictat de protejata fostului preşedinte Traian Băsescu era unul sumbru – un şef SRI, generalul Florian Coldea, cu ambiţii nemăsurate şi puteri asemenea, şi un procuror şef DNA, Laura Codruţa Kovesi, aflată în relaţii foarte bune cu acesta şi dispusă să îl susţină peste limitele legii.
Deşi denunţul Elenei Udrea depus împotriva lui Florian Coldea nu a declanşat o urmărire penală aşa cum aceasta aştepta, pentru că, potrivit DNA, deputata „nu a respectat procedura”, se pare că fosta şefă a PMP se mai baza pe ceva.
Asul din mâneca Elenei. Etapa I – acuzarea lui Florian Coldea
În aceeaşi zi în care a fost arestată preventiv, printr-o sincronizare extrem de oportună, la postul B1 TV apărea un fost ofiţer al serviciului – Adrian Radu – care dezvăluia că unul dintre consilierii ministrului de Justiţie, Robert Cazanciuc, este ofiţer activ SRI, ceea ce înseamnă că generalul Florian Coldea a încălcat astfel Legea securităţii naţionale.
„SRI subordonează justiţia, sau SRI, ca orice instituţie a statului, se supune justiţiei? Fac un apel la preşedintele României, domnul Klaus Iohannis, să-l demită de urgenţă pe domnul general Florian Coldea pentru săvârşirea infracţiunii din articolului 26 din Legea siguranţei naţionale şi fac un apel la prim-ministrul României să îl demită de urgenţă pe ministrul de Justiţie. De ce? Am în faţă două declaraţii de avere din 2013 şi 2014 ale domnului Andronache Florian Teodor – consilier al Ministrului Justiţiei”, a declarat atunci fostul ofiţer SRI Adrian Radu.
Din documentele prezentate camerelor de luat vederi, reiese că doi ani la rând, în 2013 şi 2014, ofiţerul SRI Andronache Florian Teodor, din cadrul UM 0735 Ploieşti, care şi acum consilier al Ministrului Justiţiei, a fost plătit de SRI.
„Andronache Florian Teodor este ofiţer activ al SRI. SRI prin domnul Maior care în 2014 era la comanda unităţii SRI Prahova şi domnul Coldea, încălcând Legea siguranţei naţionale, îl trimite pe acest ofiţer în calitate de consilier la Ministerul Justiţiei, adică îl trimite consilier al unui om politic. Şi mai mult decât atât, pune sub semnul întrebării independenţa Justiţiei din punctul meu de vedere”, a afirmat Adrian Radu.
Asul din mâneca Elenei. Etapa II – acuzarea Laurei Codruţa Kovesi
Şi lucrurile nu s-au oprit aici. Vineri, tot la postul B1 TV, fostul ofiţer SRI, Adrian Radu, prezenta al doilea set de acuzaţii care sunt foarte asemănătoare cu acuzaţiile lansate de Elena Udrea la începutul scandalului.
„Sincer am fost foarte contrariat de faptul că instituţiile statului nu au reacţionat după emisiunea dvs. şi astăzi i-am scris preşedintelui României, Klaus Iohannis, care a luat act de cele dezvăluite de către mine. La rugămintea Administraţiei Prezidenţiale, luni, voi depune la Parchetul General o plângere penală împotriva numitului Mihai Florian Coldea, director interimar SRI, şi a numitului Alin Constantin, şef SRI Dâmboviţa, pentru infracţiunile dezvăluite anterior.
De asemenea, tot luni, voi depune plângere penală împotriva numitei Laura Codruţa Kovesi şi a numitului Mihai Florian Coldea pentru săvârşirea infracţiunilor de abuz în serviciu şi favorizarea infractorului. Voi avea grijă să completez procedural plângerea, să nu primesc un răspuns.
Deoarece doamna Kovesi, în calitate de Procuror General al României şi-a permis, de faţă cu domnul Coldea, să cheme procurorii în subordine, să-i ameninţe şi să le inducă rezolvarea unor cazuri în interesul serviciilor de informaţii conform cum vrea domnul general Coldea. Probele sunt procurorii care au fost chemaţi şi astfel ameninţaţi, care vor depune bineînţeles mărturie„, a precizat fostul ofiţer SRI, Adrian Radu.
Cu câteva zile înainte să fie arestată preventiv, Elena Udrea declara că „nimeni nu poate contesta relaţia bună dintre dna Kovesi şi generalul Coldea.”
„Nimeni nu poate contesta această relaţie foarte bună pe care o au. Şi sunt procurori şi judecători care spun asta. Sunt convinsă cu unii vor începe să spună şi public, dar deja lucrul acesta este cunoscut în mediul juridic. Sunt procurori şi judecători care spun că iau deciziile sub presiune şi de frica SRI. Legat de Kovesi – dacă un om acţionează bine în 99% din cazuri nu înseamnă că în 1% nu poate acţiona greşit cu intenţie sau fără, de data aceasta cu intenţie.i”, susţinea Elena Udrea.
sursa: Epoch-Times Romania