Aproximativ 200 de tineri, părinți, dar și copii au participat sâmbătă la “Marșul pentru viață” în Alba Iulia. Se află la cea de-a IV-a ediție, iar în acest an sloganul acţiunii a fost „Adopția, o alegere nobilă”. Potrivit statisticilor, în ultimii 23 de ani, au fost înregistrate 22 de milioane de cazuri de avort, susţin organizatorii.
Iniţiatorii acestui eveniment promovează stoparea avortului, iar oamenii care au ieșit sâmbătă pe străzile din Alba Iulia, dar și în alte 21 de orașe din țară au dorit să transmită un mesaj în acest sens.
„Un copil este un dar de la Dumnezeu, nu o alegere”, „Doctore spune-i mamei să mă nască!”, „Mamă îți mulțumesc că exist!”, „Să fim o voce pentru cei fără glas” sunt doar câteva dintre mesajele pe care participanții albaiulieni au vrut să le transmită oamenilor.
La eveniment au fost prezenţi tineri, părinţi şi copii, familii care au vrut să sublinieze importanţa dreptului la viaţă.
Președintele Centrului Creștin, Ghiță Dicoi a spus că în acest an sloganul marșului este „Adopția, o alegere nobilă” pentru că mulți părinți sau mame singure trebuie să se gândească înainte să ajungă la avort. Sunt mulți părinți care nu pot avea copii și doresc să adopte unul, iar alții aleg să nu îl păstreze din diverse motive.
Marșul s-a desfăşurat pe traseul strada Vasile Goldiș – Bulevardul Revoluției 1989 – Bulevardul Transilvaniei – Casa de Cultură a Sindicatelor din Alba Iulia.
„Marşul pentru Viaţă” este un eveniment care se desfăşoară anual, în mai multe oraşe din România, în jurul datei de 25 martie, ce marchează sărbătoarea religioasă „Buna Vestire” şi este la a IV-a ediţie. Printre oraşele în care s-a mai organizat sâmbătă „Marșul pentru Viață” se numără Arad, Bacău, Brașov, București, Buzău, Cluj, Constanța, Deva, Galați, Giurgiu, Onești, Pitești, Ploiești, Satu Mare, Sf. Gheorghe, Slatina, Târgoviște, Tg. Jiu, Tg. Mureș, Timișoara și Tulcea.
„Adesea, societatea românească şi-a abandonat copiii şi a abandonat mamele. Spunem despre copii că sunt un dar, o bucurie, că ei sunt viitorul. Dar de viitorul unora dintre ei ne îngrijim prea puțin, iar de al altora chiar deloc.
Adopția este o soluție firească pentru ocrotirea copiilor născuți de mame aflate în dificultate, ale căror familii nu își pot asuma responsabilitatea creşterii unui copil.
În România, din păcate, nu există o cultură a adopției. Copilul adoptat este văzut ca un copil de mâna a doua. Familia care adoptă este văzută ca nefirească. Mama sau părinții care își lasă copilul să fie adoptat sunt considerați nedemni de numele de părinți. Aceste calificări nu sunt corecte și ele îngreunează mult încredințarea spre adopție, adopția și integrarea copilului adoptat”, au transmis organizatorii marşului.
sursa: Alba 24