Un precedent al Curţii Supreme din 2009 arată că torţionarul Alexandru Vişinescu poate fi cercetat şi urmărit penal pentru omor deosebit de grav, chiar dacă faptele s-au petrecut în urmă cu aproape 50 de ani.
Cu acel prilej, Curtea Supremă a decis că procurorii militari trebuie să înceapă urmărirea penală faţă de Mişu Dulgheru (născut Dulbergher, evreu comunist trimis de NKVD pentru înfiinţarea Securităţii şi exterminarea adversarilor comunismului din această ţară, vinovat de nenumărate crime) , şeful Direcţiei a V-a de Anchete a Securităţii, în baza unei sesizări penale în care era acuzat că torturile aplicate în cadrul unei anchete din 1948 au dus la moartea lui Alcibiade Diamandi.
Din datele pe care le deţinem, în anii 1960 Dulbergher-Dulgheru ar fi emigrat în Israel.
Curtea Supremă a decis că pentru presupusa crimă comisă în 1948 fostul şef al anchetelor Securităţii încă poate fi tras la răspundere, chiar dacă termenul de prescripţie al infracţiunii de omor deosebit de grav fusese cu mult depăşit.
Judecătorii au considerat că prescripţia nu s-a împlinit deoarece în perioada comunistă foştii angajaţi ai Ministerului de Interne nu puteau fi anchetaţi şi traşi la răspundere pentru activitatea de torţionari.
Curtea Supremă a hotărât că prescripţia în acest caz curge începând cu anul 1992. La fel ca în cazul torţionarului Vişinescu, şi Mihail Dulbergher, alias Mişu Dulgheru a fost acuzat de omor deosebit de grav.
Buciumul.ro
Dar cu Iliescu,Petre Roman,Gelu Voican Voiculescu…etc cum ramane?Astia au tortionat si mai tortioneaza inca o tara intreaga.