La un seminar dedicate împlinirii a 5 ani de la integrarea României în UE, preşedintele a făcut o trecere în revistă a ceea ce s-a întâmplat între anul 2005 când a fost semnat Tratatul de aderare la UE şi anul integrării, 2007, pentru a trage concluzia că inconsecvenţa politicienilor a fost factorul principal cre a tras România în jos.
„România a plătit extreme de scump între 2007 şI 2012 inconsecvenţa politicienilor: vezi înfiinţarea, desfiinţarea ANI, înfiinţarea, încercarea de desfiinţare a DNA.”
Preşedintele suţine însă că, ori de căte ori politica a fost consececventă, a găsit foarte multă deschidere la Uniunea Europeană.
Preşedintele găseşte extrem de diferită Româia anilor 2005-2007, când „ne luptam cu steguleţele (avertismente din dosarele de integrare) şI cea de acum câd, împreună cu celelalte state ale UE încercăm să depăşim criza.
Potrivit preşedintelui, chiar dacă tratatul de disciplină fiscală convenit luni la nivelul UE nu este tocmai ceea ce se aştepta, „atât s-a putut” din punct de vedere politic, aşa cum, în 1992, la semnarea Tratatului de la Maastricht (când s-a pus bazele funcţionării Uniunii monetare, fără se se pună şI temelia), atât s-a putut.
Potrivit preşedintelui, soluţia pe termen lung rămâne „Statele Unite ale Europei” şI cedarea de suveranitate.
Doar astfel UE va putea lupta de la egal la egal cu SUA, China sau India.
Potrivit şefului statului, UE ar trebui să semneze cu SUA un tratat de liber schimb, pentru ca împreună să lupte cu ceilalţI actori mondiali, pentru că lume viitoare va fi una a competeţiei acerbe.
Normal trebuia să spună „Statele Unite Sclavagiste ale Europei ori Uniunea Sclavagistă Europeană”…
Multi romanii care muncesc în Vestul Europei sunt tratați ca cetățeni de gradu 4…ca niște gunoaie…
Nu-i asa ca poza este superba? 🙂