Sfinţii Împăraţi Constantin şi Elena în tradiţia poporului român
În anul 326, o femeie ajungea pe pământul Iudeii. Era împărăteasa Imperiului Roman, mama lui Constantin cel Mare. Numele ei era Elena, iar destinaţiile cele mai îndrăgite erau Ierusalimul şi Locurile Sfinte. Sfânta Elena a fost primul pelerin creştin la Locurile Sfinte. Ea a deschis un drum pe care îl vor urma generaţiile ce vor veni, de pe ţărmul Mării Galileii, unde Iisus Şi-a adunat ucenicii, până la mormântul lui Lazăr, pe care Hristos l-a înviat din morţi.
Ea a pus bazele multora dintre cele mai importante biserici ale creştinătăţii: Biserica Naşterii Mântuitorului din Betleem, Biserica „Pater Noster“ de pe Muntele Măslinilor – de unde Iisus Hristos ne-a învăţat cum să ne rugăm, rostind rugăciunea „Tatăl Nostru“. Ea a restabilit Ierusalimul drept cel mai sfânt dintre oraşe. Cea mai preţioasă descoperire a ei este Biserica Sfântului Mormânt.
Imparateasa Elena era de origina traco-geta,adica o strabunica a neamului romanesc,ea si fiul ei Constantin,care au legiferat si intarit crestinismul pe planeta albastra.Intemeietorul crestinismului a fost Iisus,dar noua sa religie,noua sa ideologie care cuprindea o noua relatie a omului cu Dumnezeu,a supravietuit pana in anul 326 dupa Cristos,in mod ilegal,asa cum supravietueste astazi ideologia Miscarii Legionare.Corneliu Codreanu poate fi numit continuatorul pe pamant a ideologiei religioase ale lui Iisus,si se pare ca si in spiritualitatea omenirii din strafundurile creatiei.Romani sa nu uitati originile voastre,glia origina(cum spunea Vasile Voiculesu)Voi santeti vlastarele unui trunchi viu cu radacinile infipte in univers,inca dela inceputurile aparitiei omenirii.Fiti mandri.Nu permiteti nimanui sa va calce in picioare pentruca nimeni nu are nimbul Dumnezeirii stralucind deasupra mintii voastre geniale.