Acțiunea procuraturii de dizolvare a TPT este abuzivă și neîntemeiată. Declarația de presă a TPT.

4 959

Foto: Florian Cristache


In cadrul Conferintei de presa desfasurata joi 30.08.2012 la sediul central al partidului „Totul pentru Tara”, conducerea acestui partid a facut cunoscut mass-mediei si societatii civile abuzul fara precedent in ultimii 22 de ani al Parchetului Bucuresti, prin care acesta a declansat procedura in vederea dizolvarii pe cale legala a TPT sub acuzatiile de fascism, xenofobie, rasism si continuitate cu Miscarea Legionara.

Presedintele Coriolan Baciu a prezentat actiunea procuraturii, aratand maniera abuziva si superficiala in care aceasta institutie a inteles sa abordeze existenta de 19 ani incoace a  Partidului „Totul pentru Tara”, dar si adevarul istoric despre Miscarea Legionara in lumina documentelor si surselor istorice pe care libertatea ultimilor 22 de ani le pune la dispozitia oricarei persoane interesate si bine intentionate.

Presedintele executiv Florin Dobrescu a prezentat celor prezenti documente si dovezi istorice de necombatut, care spulbera acuzatiile de fascism si extremism aruncate inca de nestiutori sau rau-voitori asupra Miscarii Legionare.

A fost prezentata urmatoarea declaratie de presa adoptata de Conducerea Partidului „Totul pentru Tara”:


D E C L A R A Ț I E

Consiliul Politic al Partidului “Totul pentru Țară”, întrunit pentru a analiza și a lua o poziție publică față de măsura abuzivă a Ministerului Public, prin Parchetul de pe lângă Tribunalul București, de a solicita Tribunalului București dizolvarea partidului și radierea sa din Registrul partidelor politice, pentru că activitatea acestuia ar fi ”ilicită și contrară ordinii publice”, face urmatoarea declarație:

1. Partidul “Totul pentru Țară” este un partid politic românesc, înființat legal în raport cu Legea Partidelor Politice și cu Constituția României, care respectă integral constituția și legile țării în toate manifestările sale, în programele politice, declarațiile publice, prezențele publice sau orice alte tipuri de manifestări.

2. Partidul “Totul pentru Țară” a fost înființat în anul 1993 de un grup de foști luptători în rezistența anticomunistă, luptători în munți, foști deținuti politici, foști veterani de război, care au considerat că spiritul Rezistenței Naționale Anticomuniste trebuie menținut și transmis peste ani într-un cadru legal democratic, în condițiile și cadrele unui stat de drept. Inițial partidul a funcționat sub denumirea de Partidul “Pentru Patrie”, în perioada 1993-2011, iar după Congresul partidului din 26 noiembrie 2011 partidul și-a reluat denumirea tradițională Partidul “Totul pentru Țară”.

3. Partidul se declară în descendența politică a Partidului “Totul pentru Țară”, care a funcționat ca partid politic într-un sistem democratic între anii 1934-1938, participînd la alegerile din anul 1937, unde a obținut un scor electoral semnificativ de 15,58% ceea ce ar fi permis o reprezentare parlamentară de 66 de deputați. Partidul “Totul pentru Țară” a fost dizolvat în februarie 1938, alături de toate celelalte partide, ca urmare a instaurării regimului de dictatură regală a Regelui Carol al II-lea, iar fruntașii săi au fost închiși în lagăre și închisori, mulți dintre ei, în frunte cu Corneliu Zelea Codreanu și ing. Gheorghe Clime, președintele partidului, fiind exterminați fără judecată.

4. Mișcarea Legionară reprezintă un fenomen spiritual, politic, social și istoric complex, care a marcat evoluția societății ultimilor 85 de ani în România. Fenomenul legionar a fost interpretat  în moduri foarte diferite de către istorici, sociologi, teologi, filozofi, scriitori și alți oameni de cultură din țară și din străinătate. Acuzațiile repetate de fascism, xenofobie, antisemitism, rasism, caracter antidemocratic și antipluralist, aduse în special de propaganda regimurilor dictatoriale din perioada 1938-1989, dar perpetuate și în perioada postdecembristă, nu sunt susținute decât marginal cu atitudini politice reale. Pe de altă parte, lupta și jertfa a zeci de mii de legionari pe câmpurile de război, în lagărele de prizonieri, în rezistența anticomunistă din munți, în parașutările peste “cortina de fier” efectuate de către structurile NATO, pozițiile eroice și de înaltă credință creștină ale altor zeci de mii de legionari în închisorile comuniste, fac din partizanii acestui curent spiritual și politic cetățeni absolut exemplari, cărora națiunea română le datorează respect și onoare. Mișcarea Legionară nu a fost condamnată ca mișcare politică fascistă, sau ca mișcare politică responsabilă de crime de război de către Tribunalul de la Nurenberg, la sfârșitul celui de-al doilea război mondial.

5. Numeroși oameni de cultură, care astăzi sunt considerați ca fiind printre cei mai reprezentativi creatori români ai secolului al XX-lea, cum ar fi Mircea Eliade (ales în 1937 ca deputat în Parlamentul României pe listele Partidului “Totul pentru Țară”), Constantin Noica, Emil Cioran, Nae Ionescu, Radu Gyr, Mircea Vulcănescu, Haig Acterian, Traian Herseni, Traian Brăileanu, Petren Țuțea, și mulți alții au fost implicați în fenomenul legionar, fără ca vreunul dintre ei să poată fi acuzat cu temei că prin opera lor au promovat idei și acțiuni fasciste.

6. Partidul “Totul pentru Țară” a preluat în mod selectiv și critic elementele de doctrină din vasta literatură politică de proveniență legionară, asumând doar acele poziții politice pe care le consideră valabile astăzi, în contextul social și politic al unei țări democratice care se integrează în Uniunea Europeană și în Alianța NATO și care urmărește consolidarea statului de drept, atât la nivelul instituțiilor cât și al organizațiilor politice sau civice.

7. Partidul “Totul pentru Țară” respinge cu maximă hotărâre orice acuzație de fascism, rasism, antisemitism, xenofobie, și declară că nici una dintre pozițiile sale publice din cei peste 19 ani de când funcționează legal ca partid politic înregistrat în Registrul Partidelor Politice din România, exprimate prin comunicate de presă, declarații, programe politice sau electorale, manifeste, afișe, sau orice altă luare de poziție publică, nu a promovat sau incitat la ură de rasă sau ură interetnică și nu a avut caracter fascist, xenofob, rasist, antidemocratic sau antipluralist.

Această inițiativă a Ministerului Public este fără precedent în viața politică postdecembristă și nu a fost provocată în nici un fel de acțiunile și declarațiile publice sau de programele politice ale partidului, ci de prezumții și supoziții complet neverificate, respectiv de interpretări istorice subiective și neîntemeiate.

În consecință, mandatăm conducerea partidului, respectiv Președinte Grigore Coriolan Baciu și Președinte Executiv Florin Dobrescu, să apere în instanță Partidul “Totul pentru Țară” de toate acuzațiile aduse, prezentînd documentele și mărturiile necesare în acest sens.

București, 29.08.2012

Consiliul Politic al Partidului “Totul pentru Țară

Președinte: Coriolan Baciu

Președinte executiv: Florin Dobrescu

Vicepreședinți: Sorin Pura, Sorin Nicolae Olariu

Secretar general: Florian Cristache

Consilieri:
Sorin Andrei, Alexandru Costache, Radu Darie, Ioana Dobrescu, Marcel Grijincu, Alexandru Onofrei

4 Comments
  1. Adrian Silviu Mironescu says

    Iar daca instanta romana nu va(ne) da dreptate, ea se poate cauta in iinstantele internationale eventual. Problema e ca se tergiverseaza pentru ca Partidul TPT sa rateze alegerile din aceasta toamna, pentru ca actuala clasa politica sa nu aiba concurenta. Deci e clar, nimic nou, justita e obedienta politic, Partidul TPT practic se lupta cu morile de vant. Cum se poate afla dreptatea intr-o tara condusa de un impostor ajuns acolo printr-o nedreptate a justitiei? Ce e de facut?

  2. Alex says

    TPT va participa la alegerile generale. Ramane de vazut in cate colegii se va putea caci legea actuala este una foarte restrictiva pentru partidele fara moguli si cu posibilitati si resurse financiare limitate, fiecare candidat trebuind sa depuna o garantie de aprox. 3500 ron…

  3. Florin Dobrescu says

    Partidul „Totul pentru Tara” va participa la alegerile generale. Este prea tarziu ca procuratura sa ne mai opreasca de la a depune candidaturi. Un proces de o asemenea anvergura si de o asemenea gravitate, care va necesita audieri de martori, depunere si analiza de documente etc., nu se poate termina pana in noiembrie.
    Asa cum spune si Alex, legea electorala este restrictiva, deoarece conditioneaza candidaturile de depunerea unor garantii financiare de 3000 lei de fiecare candidat. Statul-camatar, iata cea mai buna ilustrare.
    Dar chiar si asa, vom participa.
    In plus, noi suntem optimisti in ce priveste procesul.

  4. Adrian Silviu Mironescu says

    Asta n-o mai stiam! Bun si 3000 de lei (adica aprox 700E) se recupereaza apoi, adica statul face o afacere din asta? Eu ma gandeam ca singura conditie e intrunirea numarului de adeziuni. Oricum, dupa parerea mea o conducere fara Dumnezeu nu va duce Romania spre nimic bun. Iar toata cloaca politica actuala a demonstrat fara tagada ca e lipsita de Dumnezeu. Ori singura speranta mi-o pun in Partidul TPT si in Monarhie. Imi doresc TPT sa guverneze ca martiriul celor care au suferit si si-au dat viata in inchisorile comuniste cu fruntea sus pentru Hristos si Tara sa constituie temelia pe care s-ar construi „o tara sfanta ca Soarele pe cer” si pentru ca romanii sa traiasca in dreptate, demni, bucurandu-se de rodul muncii lor. Sa ne ajute Dumnezeu sa facem totul pentru Tara!

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

css.php