Ministrul Justiției, acuzat că REFUZĂ să-l primească pe venerabilul Octav Bjoza, fost deținut politic în perioada comunistă. Liderul AFDPR dorea să discute cazurile elitelor românești condamnate de Tribunalele Poporului

3 574
Ministrul Justiției, Tudorel Toader, este acuzat că refuză să-l primească în audiență pe președintele Asociației Foștilor Deținuți Politic, Octav Bjoza, pentru a discuta mai multe probleme urgente și de interes național, printre care și despre deciziile fostelor Tribunale ale poporului, care au condamnat la moarte multe elite românești din perioada interbelică, susține jurnalista Oana Stănciulescu.
Ministrul Justiției, acuzat că REFUZĂ să-l primească pe venerabilul Octav Bjoza, fost deținut politic în perioada comunistă. Liderul AFDPD dorea să discute cazurile elitelor românești condamnate de Tribunalele Poporului
„Sunt indignată să aflu de la domnul Bjoza că a solicitat în două rânduri să se întâlnească cu ministrul Justiției, dar a fost refuzat. I s-a transmis de către secretară și de șefa de cabinet că nu are timp pentru o întâlnire cu președintele AFDPR, care este și secretar de stat în guvernul României, fiind coordonatorul Departamentului care se ocupa de deținuții politic.
Domnului Bjoza i s-a mai transmis să se apuce să scrie și să trimită recipisa la minister. Este inadmisibil ca un fost deținut care și-a sacrificat tinerețea în temnițele și lagărele comuniste să fie tratat în acest fel. Nu cred că așa ceva s-ar putea întâmpla într-o altă țară. Am văzut, de pildă, respectul acordat veteranilor de război de către președintele francez care nu-și începe mandatul înainte să se întâlnească cu eroii Franței. În România, eroii sunt bătaia de joc a autorităților de 27 de ani. O rușine!”, a declarat Oana Stănciulescu pentru DC News.
Reacția lui Octav Bjoza vine după Institutul „Elie Wiesel” a încercat să elimine numele unor personalități ale culturii românești, între care Mircea Vulcănescu, Vintilă Horia, Radu Gyr sau IC Petrescu, pe motiv că au fost condamnați de Tribunalele Poporului, instituite de comuniști imediat după război.
În apărarea acestor personalități s-a ridicat societatea civilă și personalități din zona Academică, argumentând faptul că acele condamnări au fost pur politice, cei în cauză neavând nicio legătură cu „crimele de război” ce li s-au imputat.
3 Comments
  1. Dacul Liber says

    Domnule,trebuie verificati toti ministri si autoritatile de stat.Normal ca nu au interes sa sustina in vreun fel pe cei care au suferit in cea mai neagra perioada din Istoria Tarii si a Lumii.Cei care au fost membri ai Partidului comunist sau urmasi ai acestora,nomenclaturisti,ar trebui eliminati din aparatul de Stat.Sa nu li se dea voie sa candideze la nici o alegere.Hartii de la CNSAS cu adeverinte ca nu au fost colaboratori ai Securitatii poate face oricine pe un calculator.Tot comunistii si urmasii lor sunt la putere in Romania si distrug si vand Tara.Doamne,oare pana cand?!!

  2. Liliana says

    La conducere și nu numai, dorim (trebuie să se înfăptuiască) să avem doar patrioți. Cei care au responsabilități de analiză reală a celor care ne conduc destinele, să-și facă datoria și să analizeze CV-ul real al acestor oameni…dacă nu, cum ar putea măcar să-și justifice munca și retribuirea acesteia?

  3. calin eugen says

    Sa-ti fie rusine,tov. ministru! !

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

css.php