România, sub asediu. Străinii au devenit stăpâni pe o treime din pământurile noastre

1 963

romania-sub-asediu-strainii-au-devenit-stapani-pe-o-treime-din-pamanturile-noastre-250745În timp ce unele ţări sunt fărâmaţate pe timp de război, altele se pot pierde pe timp de pace. Este şi cazul nostru.

În doar un deceniu şi jumătate, 4,5 milioane de hectare au ajuns pe mâna străinilor, iar suprafaţa se va mări în considerabil, odată cu legea care ne obligă să vindem pământ străinilor.

Nu numai că teritoriul ne va fi cumpărat de alţii, dar şi ce produc ei aici va pleca spre Occident.

Cel mai scump pământ este la Nădlac. Acolo, un hectar costă 5.000 de euro.

În decembrie 2012 la Nădlac, sute de fermieri au ieşit să protesteze în stradă faţă de proiectul care leagă România de Ugaria, aşa cum au gândit-o specialiştii guvernului Boc.

Fără pasaje şi treceri pentru utilajele agricole, noua autostradă va izola aproape opt mii de hectare de teren aflate la graniţa cu Ungaria, mai precis, cel mai fertil pământ din vestul României.

Proprietarii arădeni se tem că vor fi nevoiţi să vândă pământurile vecinilor de peste graniţă, pentru simplul fapt că nu vor mai avea acces la ele.

La doi ani după protest, cele mai negre gânduri ale lor sunt pe cale să devină realitate: proiectul autostrăzii nu a fost schimbat, dar a mai şi intervenit ceva – în curând, cetăţenii străini persoane fizice vor primi, conform prevederilor Uniunii Europene, dreptul de a cumpăra pământul românesc, fără ca cineva să îi limiteze şi să îi oprească în vreun fel, iar presiunile din exterior, spun oamenii, au început deja.

Niciun Guvern din ultimii 24 de ani nu a anticipat că retrocedările greşite şi ignorarea micilor agricultori va duce într-o zi la înstrăinarea pământului.

Până şi străinii sunt surprinşi că în ţara noastră, o ţară cu un potenţial agricol uriaş, terenurile se vând pe preţuri de nimic, în timp ce oamenii care locuiesc în mediul rural abia trăiesc de pe o zi pe alta.

În sate au rămas bătrânii, copiii au plecat să îşi facă un viitor în oraşe pentru că viaţa de acolo nu le mai oferă nimic. Aşa au ajuns străinii să stăpânire pe tot Banatul. Şi, din câte se vede, ei chiar ştiu să facă treabă.

Trei milioane de hectare, adică o treime din pământurile noastre, au fost preluate străni.

Majoritatea sunt findalenzi, italieni, egipteni şi au ocupat o suprafaţă echivalentă cu cea a cinci judeţe din România.

În acest fel, străinii ar putea deveni stăpâni peste jumătate din ţara noastră.

Suntem primii în topul ţărilor care îşi permit să vândă pământ străinilor, celelalte state au găsit tertipuri pentru a nu le da teren.

Liderul Partidului Verde din Parlamentul austriac înţelege perfect ce se întâmplă şi ne priveşte compătimitor: „Este vorba de bani, este vorba de corupţie. Dacă aş fi o companie internaţională şi ar trebui să aleg între a cumpăra pământ sau pădure în Austria sau în România, cu siguranţă aş cumpăra o pădure în România.Din cauza preţului şi a Guvernului. Voi aveţi pădure ieftină şi guvern la fel de ieftin”.

Niciun occidental nu ar fi îndrăznit să vină în România să cumpere ce vrea şi să taie cât doreşte dacă nu ar fi ştiut cât de neatenţi suntem cu teritoriul nostru şi cât de slabă şi de uşor manipulabilă este legislaţia de la noi.

În Austria nimeni nu ar îndrăzni să defrişeze după bunul plac pădurile aşa cum se procedează în România. Legislaţia privind exploatările forestiere este foarte aspră, iar taxele impuse companiilor sunt enorme. „În Austria nimeni nu ar accepta, cadezastrul din pădurile voastre să se producă şi pădurile noastre”

Informaţiile au fost prezentate duminică, la emisiunea În premieră, de la Antena 3.

Sursa: antena3.ro

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

css.php