Pungeşti 2013, o nouă Piaţă a Universităţii 1990
Libertatea de exprimare în România a fost abolită la Pungeşti. Oameni bătuţi, fugăriţi şi ridicaţi din magazine, cârciumi şi case, amendaţi pentru opinie şi pentru că-şi apără pământurile şi dreptul la viaţă. Proprietatea privată încălcată, Constituţia suspendată. Ce se întâmplă în prezent este mult mai grav decât lovitura USL la adresa statului de drept de anul trecut pentru că este o revenire în timp, la mineriade.
În 1989 şi 1990, tineri nevinovaţi au murit pentru un crez pe care l-au plătit cu viaţa – o viaţă în libertate de conştiinţă, de exprimare. În iunie 1990 la ordinele lui Iliescu, minerii plini de ură curăţau Piaţa Universităţii de ”golani”, călcând în picioare tineri studenţi, femei însărcinate şi lăsau o pată neagră ireversibilă asupra istoriei României. Preşedintele Iliescu, patronul corupt al sistemului cripto-comunist de după 1990, fondatorul democraţiei originale, le mulţumea ortacilor, care au vărsat sânge şi au mutilat oameni nevinovaţi, pentru înaltul spirit civic de care au dat dovadă.
Astăzi în 2013, România este o ţară membră a UE şi NATO şi o democraţie. Aparent. În realitate suntem mai aproape de momentul 1990 decât am crezut vreodată. Victor Ponta, creaţia politică a lui Năstase, protejatul lui Iliescu, le-a mulţumit jandarmilor că au aplicat legea la Pungeşti şi i-a felicitat că au acţionat legal. Sună cunoscut nu?
„Victor Ponta le-a mulţumit jandarmilor că au aplicat legea la Pungeşti şi i-a felicitat că au acţionat legal, aşa cum a făcut Iliescu cu minerii după înăbuşirea în sânge a Pieţei Universităţii.”
Din păcate similitudinile nu se opresc aici. Momentul în care sătenii din Pungeşti umiliţi în propriile case şi pământuri, au îndepărtat gardurile instalate de Chevron a fost prezentat ca un act de violenţă de către autorităţi care ar fi justificat reacţia total disproporţionată a jandarmilor, care au făcut razii pe timp de noapte pentru a ridica oameni, au bătut tineri cu handicap şi femei bătrâne. În momentul în care sătenii au dat însă jos gardul, jandarmii s-au întors cu spatele şi nu au schiţat nicio opoziţie, ba mai mult persoane necunoscute îndemnau oamenii la violenţe şi să intre pe terenul Chevron, ceea ce nu s-a întâmplat. Această diversiune securistică aminteşte de tehnicile generalului Chiţac care dădea ordin să se dea foc la maşinile scutierilor pentru a da vina pe golani pentru aşa zise violenţe şi agresiuni.
La Pungeşti în prezent a fost instituită după cum au anunţat autorităţile o zonă specială de siguranţă. Siguranţă pentru cine? Oamenii trăiesc în teroare. Cine îndrăzneşte să întrebe de ce îi este încălcată proprietatea este amendat, copii nu pot merge la şcoală, oamenii se tem de jandarmii care au intrat în timpul nopţii în case, fără mandat, să-i legitimeze pe cei veniţi din alte localităţi pentru a fi solidari cu ei.
Mai mulţi prieteni care au fost în Pungeşti mi-au povestit că au fost ridicaţi dintr-o cârciumă unde poposiseră să se încălzească şi au fost urcaţi în dube şi duşi la secţia de poliţie de la Vaslui unde au fost ţinuţi 6 ore pentru a li se face procese verbale şi în unele cazuri dosare penale.
”Sâmbătă ne goneau de pe colină spunând la portavoce să eliberăm zona pentru că s-au comis infracţiuni. Cu ce drept goneşti oamenii de pe un teren care nu-ţi aparţine? Nu eram pe terenul Chevron, eram pe terenul de vizavi, al unui cetăţean care era şi el acolo. Ce infracţiuni am comis pe acel teren? Scandam. Ceream dreptatea. Au intrat cu forţa pe acel teren şi au distrus tabăra de rezistenţă. Cu ce drept au distrus tabăra care nu le aparţinea? Au ridicat-o pe o prietenă care scanda pe acel loc şi au dus-o la dubă. M-am speriat, am filmat şi am alergat după ea. După care m-au luat şi pe mine. La întrebarea mea disperată, „dar de ce??“, n-a fost răspuns. “Vorbim în dubă”. „Ce am vorbit în dubă? În dubă am vorbit atât: “Închide camera că ţi-o iau! – dar unde mergem? Răspuns: Nu ştiu.”, a declarat pentru Epoch Times o protestatară din Bucureşti, care a fost sâmbătă în Pungeşti.
Practic, statul a ajuns să terorizeze un sat, ca în vremea colectivizării când ţăranii erau forţaţi de comunişti să-şi cedeze pământurile, pentru a impune interesele unei companii private.
Jandarmii şi autorităţile care i-au mandatat pentru aceste acţiuni ilegale au încălcat drepturile de bază ale cetăţenilor într-o democraţie: dreptul la liberă exprimare, la protest şi adunare şi dreptul la proprietate, garantat de Constituţie. În prezent s-a instituit delictul de opinie. În plus, un localnic povestea pentru Vremea Nouă că ”nu se poate circula prin Pungeşti. Sunt patrule de câte doi jandarmi din 50 în 50 de metri, iar dacă pe stradă circulă mai mult de două persoane sunt legitimate. În cazul în care nu sunt din comună, sunt întrebate ce caută în zonă şi trimise la localităţile de domiciliu”
Tabăra de rezistenţă de la Pungeşti era amplasată pe un teren privat şi totuşi jandarmii au pătruns pe acesta, au ridicat oameni şi au decis închiderea ei pentru că nu este conformă cu standardele de igienă. Extraordinară preocuparea autorităţilor pentru sănătatea protestatarilor pe care-i bat cu jandarmii.
Şi mai revoltător este că autorităţile susţin că protestatarii au acţionat cu violenţă iar amenzile pentru că-şi apără drepturile tot aceştia le primesc, pe când jandarmii pot acţiona discreţionar.
Evenimentele din Pungeşti arată clar că guvernul Ponta a încălcat linia roşie. De aici nu mai este cale de întors, mai ales că Chevron va continua explorarea, iar autorităţile continuă să gireze abuzurile.
Cât despre presă, câinele de pază al democraţiei a fost dresat bine de banii RMGC şi de interesele politice. Majoritatea televiziunilor şi ziarelor au ales să omită evenimentele de la Pungeşti. Aveau destule alte teme ”mai importante”: iarna, războiul Băsescu-Ponta, iar cel mai sinistru la Realitatea TV – Răzvan Theodorescu elogiindu-l pe marele om politic Adrian Năstase.
În acest timp, vreo 200 de oameni strigau în frig împotriva abuzurilor guvernului, jandarmilor şi politicienilor şi în solidaritate cu Pungeştiul în Piaţa Universităţii. Eram de faţă când protestatarii au încercat să plece spre guvern, dar au fost opriţi brutal de un cordon de jandarmi care i-au împins înapoi. Un om a fost îmbrâncit de jandarmi şi a căzut pe spate, lovindu-se cu capul de asfalt. Au început legitimările. Purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei Capitalei, Georgian Enache, a declarat pentru Mediafax că în jurul orei 17:40 manifestanţii au încercat să plece spre Guvern pe partea carosabilă, „ceea ce ar fi dus la blocarea circulaţiei”. Ceea ce evident este o minciună. Fiind martor la eveniment, pot spune cu certitudine că manifestanţii se pregătiseră să meargă pe trotuar spre guvern.
În rest presa aservită a scris, cam ca Antena 3, că protestatarii s-au bătut cu jandarmii, un alt fals menit să inducă ideea că aceştia sunt violenţi. Alte publicaţii au notat că protestul a fost neautorizat. Bineînţeles angajaţii lui Felix Voiculescu n-au menţionat că s-a strigat mult pentru demisia guvernului Ponta, ci s-au mulţumit să citeze mesajele generale.
Aşa arată România în 2013. Un stat poliţienesc, în care drepturile şi libertăţile fundamentale sunt încălcate brutal de autorităţi. Iar Ponta numără ca Stalin fiinţele umane ca şi cantitate neglijabilă. „Este un proiect naţional atât de important încât, cu tot respectul pentru cei douăzeci, cinzeci, o sută de oameni mai înfierbântaţi, trebuie să aplicăm legea şi să vedem care este interesul naţional”, a spus premierul. Dacă aceste abuzuri sunt aplicarea legii şi interesul naţional ne-am întors în mod clar în anii 90.
Pungeştiul este Piaţa Universităţii.
Matei Dobrovie EpochTimes Romania
Romani,din toate colturile Pamantului,votati-i in,in continuare,pe cei care va pun la jug.Voturile voastre trebuesc exprimate verbal in strada nu prin buletine de vot,in scris,care se falsifica.Vocea voastra in strada se va auzii pe intreg globul pamantesc.Centrele de votare sa ramana goale,votati in strada.