Decizie aberantă! I-a fost anulat concertul folkistei Maria Gheorghiu, după ce s-a spus că ar promova o organizație extremistă! De-abia a revenit de la „Zilele Reginei Maria”
Maria Gheorghiu, renumită interpretă de muzică folk, a reacționat pe pagina de socializare, după ce organizatorii i-au anulat concertul de Florii, de la Arad.
Decizia aberantă a venit după un articol apărut în spațiul public. Pe pagina de socializare, artista a subliniat că nu face parte nicio organizație și că nu face politică.
Pe pagina de socializare, artista a subliniat că nu face parte nicio astfel de organizație și că nu face politică.
„Tocmai ce mi-a fost anulat un concert de Florii la Arad… Nu fac parte din nici o organizație de acest tip!!!!!Nu fac politică. Singura mea politică este cântecul, el mă definește și cântecele mele nu au nici o legătură cu nici o organizație de tip extremist!!!!”, a subliniat ea.
Tocmai a revenit de la Chișinău
Maria Gheorghiu explică faptul că tocmai a revenit de la Chișinău, unde a participat la evenimentul „Zilele Reginei Maria”.
Acolo, artista a interpretat celebrul cântec „Inima de la Balcic”.
La 107 de la Unirea Basarabiei cu România, la Chișinău, a fost inaugurată statuia Reginei Maria
La 27 martie 1918, Sfatul Țării de la Chișinău a votat Unirea cu Patria-Mamă, România, Basarabia fiind prima provincie românească ce a deschis drumul către Marea Unire de la 1 Decembrie 1918.
Joi, 27 martie 2025, la Chișinău, a fost inaugurată statuia Reginei Maria a României.
Statuia are 6 metri și o înfățișează pe Regina Maria la încoronarea de la Alba Iulia
Statuia Reginei Maria a fost înălțată în scuarul Liceului „Gheorghe Asachi” din Chișinău, pe locul unde a fost cândva liceul de fete ce a purtat numele Regina Maria, conform Moldpres.md.
Această acțiune face parte din suita de evenimente dedicate Zilelor Reginei Maria, care se desfășoară în perioada 27-28 martie la Chișinău.
La eveniment au fost prezenți oficiali de pe ambele maluri ale Prutului, precum și reprezentanți ai Bisericii Ortodoxe Române, informează sursa citată.
Monumentul a fost realizat de sculptorul Veaceslav Jiglițchi și arhitectul Mihail Andrieș, sub supravegherea unei comisii internaționale. Totodată, are un postament din piatră de Cosăuți, lucrat de meșterul Marin Lozan.
Statuia are peste 6 metri, transmite presa de la Chișinău. Monumentul o înfățișează pe Regina Maria la încoronarea de la Alba Iulia, ținând Biblia în mâna stângă.
Inițiativa a fost lansată în anul 2018, de avocatul Iulian Rusanovschi, fiind susținută printr-o campanie publică organizată de Asociația „Monumentum”.
Sursa: Ancheta Zilei