Biserica Ortodoxă Română afirmă că autoritățile de la Kiev au „amânat nejustificat, pe termen neprecizat” înființarea Bisericii Ortodoxe Române din Ucraina

0 26

Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române (BOR) „A luat act cu regret de faptul că autoritățile ucrainene au amânat nejustificat, pe termen neprecizat, recunoașterea juridică a Asociației religioase „Biserica Ortodoxă Română din Ucraina”, deși aceasta din urmă îndeplinește toate condițiile solicitate de legislația ucraineană în vigoare, și a aprobat continuarea demersurilor către autoritățile publice centrale din România și Ucraina pentru soluționarea acestei solicitări legitime”, informează un comunicat de presă al Patriarhiei Române, trimis redacției.

Luarea de poziție a BOR vine în contextul în care pe 25 octombrie a avut loc ședința de lucru a Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române.

Amintim că BOR a luat decizia de a (re)înființa filiala sa din Ucraina în februarie, acum mai bine de opt luni.

Între timp, toate structurile bisericești din Ucraina s-au manifestat împotriva deciziei. De la Biserica Ortodoxă a Ucrainei – susținută de regimul de la Kiev – până la Biserica Ortodoxă Ucraineană (fostă sub aripa Patriarhiei Moscovei), toată lumea a criticat decizia Bisericii Române de a se reuni cu credincioșii de care a fost ruptă în 1940 și apoi 1944.

Mai mult, ostilitatea Kievului față de români a continuat. Recent, autoritățile de stat au confiscat Capela Mitropolitană din Cernăuți, stârnind protestele comunității românești din Ucraina dar și ale Patriarhiei Române.

via R3Media

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

css.php