5 tone de aluminiu, confiscate din Sintești, unde groapa de gunoi arde periodic – amenzi de 330.000 lei și sesizări penale pentru ardere de deșeuri

0 48

Garda Națională de Mediu, Comisariatul din Județul Ilfov, a desfășurat, în satul Sintești din comuna Vidra, o acțiune de verificare, identificare și sancționare a activităților care încalcă normele privind protecția mediului. În urma controalelor, au fost aplicate 14 sancțiuni principale și s-au confiscat 5 tone de aluminiu, potrivit b365.ro

Garda de Mediu Ilfov transmite, printr-o postare pe pagina de Facebook, că în această dimineață, 100 de efective au făcut controale în satul Sintești din comuna Vidra.

Aceștia au verificat dacă activitățile desfășurate aici încalcă normele privind protecția mediului, fiind vizate 20 de locații. În urma acțiunii de control, s-au aplicat 14 sancțiuni pentru: desfășurarea activităților fără a deține autorizație de mediu, depozitare deșeuri în afara amplasamentelor autorizate și deținere deșeuri provenite din VSU.

„La data de 25.09.2024, în intervalul orar 07:00 – 10:00, s-a desfășurat o acțiune a Gărzii Naționale de Mediu-Comisariatul Județean Ilfov, în cooperare cu reprezentanții Inspectoratului Județean de Jandarmi Ilfov, sprijiniți de lucrători din cadrul Grupării Mobile a Jandarmeriei Ploiești și din cadrul Inspectoratului Județean de Poliție al Județului Ilfov.

Acțiunea s-a desfășurat cu participarea unui număr de peste 100 de efective, care au acționat în sistem integrat pentru verificarea, identificarea și sancționarea acțiunilor și activităților care încalcă normele privind protecția mediului, precum și menținerea unui climat de ordine și siguranță publică în zona satului Sintești din comuna Vidra, fiind verificate 20 de locații, aplicate 14 sancțiuni principale, pentru desfășurarea activităților fără a deține autorizație de mediu, pentru depozitare deșeuri în afara amplasamentelor autorizate și pentru deținerea deșeuri provenite din VSU”, menționează Garda de Mediu Ilfov în postare.

Totodată, s-a confiscat/ridicat o cantitate de 5 tone de deșeuri metalice neferoase (aluminiu), din 2 locații identificate.

La acțiunea de control au participat 26 comisari de la Garda de Mediu – Comisariatele Ilfov, București și Teleorman, 64 de jandarmi, 10 polițiști.

În urma verificărilor, s-au aplicat un număr de 14 sancțiuni principale în cuantum de 332.000 lei. Totodată, au fost aplicate 2 sancțiuni complementare de confiscare deșeuri metalice neferoase, deținute în amplasamente neautorizate.

Au fost făcute trei sesizări penale pentru incinerarea de deșeuri.

Lângă satul Sintești se află și groapa de gunoi Vidra, de unde deseori vin mirosuri insuportabile și izbucnesc incendii, iar oamenii acuză autoritățile că nu pot opri acest obicei.

Recent, Asociația „Iar Miroase” avertiza că vara aceasta au izbucnit patru incendii într-o singură lună la depozitul de gunoi din sudul Bucureștiului.

via ActiveNews

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

css.php