Zilele Rezistenței s-au deschis la Sâmbăta de Sus cu o rugăciune a Episcopului Macarie și un moment de reculegere

1 522

„Zilele Rezistenței” au ajuns la a 14-a ediție! 19-21 iulie, la Mănăstirea Brâncoveanu de la Sâmbăta de Sus, se adună elita patrioților creștini  la poalele Făgărașilor.

În deschiderea manifestării Florin Dobrescu, secretarul general al Fundației Ion Gavrilă Ogoranu, a citit o rugăciune a Episcopului Macarie Drăgoi despre Sfinții Închisorilor și s-a ținut un moment de reculegere dedicat luptătorilor anticomuniști din Munții Făgăraș, în frunte cu Ion Gavrilă Ogoranu.

La eveniment sunt prezenți Flucuș Dumitru de la AUR și senatorul  PSD Marius Toanchină, parlamentari din Țara Făgărașului ( n.n. Red. Buciumul) precum și membri Neamunit și Comunitatea Identitară din Cluj-Napoca, dar și români din Diaspora.

S-a evidențiat rolul BOR în canonizarea Sfintilor Închisorilor.

În sala Academia Șaguna de la Mănăstirea Brâncoveanu sunt prezenți peste 150 de persoane, majoritatea tineri.

Au început la ora 13 lucrările simpozionului dedicat Rezistenței anticomuniste, în aula Academiei Ortodoxe de la Mănăstirea Sâmbăta de Sus (Făgăraș). După salutul președintelui Coriolan Baciu, a urmat cuvântul dr Corneliu Zeană, care a evocat pe tatăl său, medicul Dumitru Zeană, exterminat în 1962 la Aiud, precum și pe unchiul sau, medicul Ionel Zeană, fost deţinut politic. De la ora 14,15, Dan Puric a susținut o conferință despre identitatea creștină și martirii apărători ai acesteia.

Sursa: NapocaNews

1 Comment
  1. Horea says

    https://spotmedia.ro/stiri/politica/a-fost-rapit-internat-la-psihiatrie-i-au-ucis-cainele-si-a-disparut-fara-certificat-in-deces-dupa-ce-comunismul-a-cazut-cum-era-daca-am-fi-stiut-putin-despre-chipurile-represiunii-interviu-video

    Am citit pe „repede înainte” platitudinile și divagațiile scremute, plictisitoare ale acestui individ despre o perioadă pe care, majoritatea românilor o regretă de 20 de ani. De ce ? Pentru că oamenii gândesc cu stomacul și stomacul era mai plin înainte, locul de muncă bătut în cuie și inflația zero. Iar asta era destul pentru masa imbecilizată de 40 de ani de comunism.
    Doar o mână de nebuni, dușmani ai „orânduirii socialiste”, au încercat să trezească turma din „somnul cel de moarte”.
    Dar iată că vine nea Mihai, care atenție!, cică e consilier superior la CNSAS și ne spune că există anticomuniști buni și anticomuniști răi. Exact ca și comuniștii, avem azi persoane cu „origine socială sănătoasă” și „nedemnii”.
    Paparuda care face pe reportera afirmă că”Mișcare legionară este criminală „, iar caricatura de consilier superior ne informează că există „anticomunism legitim și ilegitim”.
    Asemenea mizerii nu numai că ascund adevărații criminali comuniști și mai ales etnia lor, dar distrug mințile copiilor cu minciunile vomitate 45 de ani de stăpânii lor comuniști.

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

css.php