Guvernul solicită cetățenilor să nu pornească aerul condiționat și mașina de spălat seara, pentru a nu suprasolicita sistemul energetic

0 376

Guvernul României solicită cetățenilor să nu folosească prea mult aerul condiționat și mașina de spălat în intervalul de seară (18:00 – 22:00) pentru a nu suprasolicita sistemul energetic național, informează un comunicat de presă.

„Încurajăm cetățenii să utilizeze energia electrică cu responsabilitate, evitând consumul excesiv în orele de vârf de seară (18:00 – 22:00); Recomandăm utilizarea aparatelor electrocasnice mari (mașini de spălat, uscătoare, etc.) în afara acestui interval; Utilizarea Responsabilă a Aparatelor de Aer Condiționat: setați termostatele aparatelor de aer condiționat la o temperatură constantă moderată, de aproximativ 24-26°C, pentru a evita suprasolicitarea rețelei”, sună mesajul Ministerului Energiei, condus de Sebastian Burduja (foto).

Pe lângă aceste „încurajări” adresate cetățenilor, Ministerul Energiei susține că a luat și alte măsuri:

„Monitorizarea Permanentă a Rețelelor: Am intensificat monitorizarea rețelelor de distribuție a energiei pentru a detecta și remedia rapid orice incident. Echipele tehnice sunt în alertă pentru a interveni prompt în caz de avarii. Coordonare cu Operatorii de Distribuție: Suntem în contact constant cu operatorii de distribuție pentru a asigura o gestionare eficientă a consumului de energie și a preveni eventualele supraîncărcări. Creșterea Capacității de Producție: În cadrul Comandamentului de Vară am solicitat Dispeceratului Energetic Național, precum și centralelor electrice să fie pregătite să funcționeze la capacitate maximă pentru a face față cererii crescute de energie”.

Ceea ce nu a spus Ministerul Energiei este că România a ajuns în această situație jenantă, deoarece a închis o mare parte din sursele de energie pe cărbune, pentru a se conforma „tranziției verzi” impuse de Uniunea Europeană.

Mai rău, deși aceste surse energetice au fost închise, în locul lor nu s-a făcut mare lucru, iar în condițiile în care România nu mai are industrie consumatoare de energie, sistemul energetic național clachează la folosirea intensă a aparatelor de aer condiționat.

Dintr-un mare producător de energie la nivel regional, România a ajuns să importe energie pentru a trece un val de caniculă, la nivel consumatorilor casnici.

Și aceste importuri se fac la cel mai mare preț al energiei din Europa.

sursa: R3Media

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

css.php