Noi dezvăluiri din Dosarele Jeffrey Epstein întăresc suspiciunile că acesta a lucrat pentru Mossad într-o operațiune de șantaj al elitelor
Lista de asociați ai lui Jeffrey Epstein dezvăluită de un judecător american întărește suspiciunile că magnatul pedofil ar fi fost folosit de agenția israeliană de informații Mossad.
Miercuri seara, fostul prim-ministru al Israelului Ehud Barak a fost identificat în dosarele-bombă. Acesta a fost prim-ministru din 1991 până în 2001, după ce a servit în IDF (Forțele de Apărare ale Israelului) timp de 35 de ani, ajungând șeful Statului Major General.
A ieșit la iveală că Epstein s-a întâlnit cu Barak de cel puțin treizeci și șase de ori.
Foști agenți ai serviciilor de informații, inclusiv fostul agent Mossad Ari Ben-Menashe, au susținut că Epstein a fost un spion pentru Israel, folosindu-se de relația cu „idiotul util” prințul Andrew pentru a aduna informații.
Potrivit Daily Mail, deși este menționat doar fugitiv în noile dosare – o victimă a lui Epstein a întrebat dacă i-a făcut vreodată un masaj lui Barak –, au existat multă vreme speculații cu privire la relația acestuia cu finanțatorul.
Barak s-a întâlnit cu Epstein de aproximativ 36 de ori și a fost fotografiat în 2016 intrând în casa acestuia din Manhattan cu o eșarfă în jurul feței. Tinere femei au fost văzute intrând și ieșind din reședință în aceeași zi.
Foști spioni israelieni au declarat că traficul internațional sexual în care a fost implicat Epstein a fost o operațiune de prindere în capcană prin care a obținut material valoros pentru șantajarea elitelor politice și din domeniul afacerilor.
Prințul Andrew, menționat și el în noua listă, a fost „idiotul util” al lui Epstein, potrivit unui fost agent de informații, fiind descris de către magnat drept „trofeul Super Bowl” pentru legăturile puternice ale acestuia.
În timpul prieteniei celor doi, Andrew i-a invitat pe Ghislaine Maxwell și pe magnat la evenimente ale înaltei societăți din Londra, permițându-le chiar să rămână la moșia Balmoral, a Reginei Elisabeta. La acea vreme, Andrew era trimisul comercial internațional al Regatului Unit, ajutând guvernul să promoveze afacerile în străinătate.
De asemenea, Maxwell – care a acționat în calitate de consoartă a lui Epstein – este puternic implicată în presupusa operațiune de tragere în capcană. Tatăl ei, Robert Maxwell, un magnat media britanic, ar fi fost agent Mossad și ar fi asigurat legătura dintre Epstein și agenția de informații a Israelului.
Ca și presupusa spânzurare a lui Epstein în așteptarea procesului, moartea lui Maxwell pe iahtul său, Lady Ghislaine, în largul coastei Spaniei în 1991 a trezit suspiciuni de asasinat.
„Prințul Andrew nu a fost șantajat, a fost folosit ca un idiot util”, a declarat, pentru RT International, fostul agent al Mossad Ari Ben-Menashe. „A fost folosit pentru a aduce câteva dintre celebrități.”
Ben Menashe a lucrat pentru Direcția de Informații Militare a Israelului din 1977 până în 1987.
Afirmațiile sale au fost susținute de fostul „mentor” al lui Epstein, Steven Hoffenberg, care a spus că Epstein s-a referit la relația sa cu prințul ca fiind „trofeul său Super Bowl”.
Epstein s-a întâlnit și cu actualul șef al CIA, William J Burns, în nenumărate rânduri în 2014.
Magnatul pedofil a susținut că deține informații care îi vor exclude atât pe Hillary Clinton, cât și pe Donald Trump din alegerile generale din 2016, potrivit fratelui său, Mark Epstein.
Prințul Andrew neagă vehement orice acuzație împotriva sa, iar anul trecut a soluționat un proces civil în valoare de 16 milioane de dolari cu victima lui Epstein, Virginia Roberts, fosta Giuffre, care l-a acuzat de viol.
Epstein a fost introdus în jocul spionajului de către tatăl lui Ghislaine, Robert, potrivit agentului Mossad Ben-Menashe, care susține că a fost asistentul magnatului media britanic.
O prietenă a familiei Maxwell, Laura Goldman, a declarat că Robert Maxwell nu a fost doar un spion Mossad, dar și că Ghislaine i-a continuat munca.
Jurnalista Julie K Brown, care a scris despre cazul Epstein pentru Miami Herald, a subliniat asemănările ciudate dintre decesele lui Epstein și Maxwell.
Este adevărat că unele dintre informațiile apărute pe 3 ianuarie 2024 ieșiseră deja la lumină. De exemplu, în aprilie anul trecut, Wall Street Journal a relatat că actualul director al Agenției Centrale de Informații din SUA, William Burns, a programat trei întâlniri cu Epstein în 2014. La acea vreme, Burns era secretar de stat adjunct. Potrivit ziarului, s-au întâlnit la Washington, D.C. și la casa lui Epstein din Manhattan. Ziarul și-a bazat rapoartele pe e-mailurile și programele lui Epstein.
În 2019, reporterul Vicky Ward de la Daily Beast a scris despre „acordul de neurmărire penală”, din 2007, dintre Departamentul de Justiție și Epstein. Unde alții ar fi ajuns la închisoare pentru crime similare, Epstein a încheiat o înțelegere cu biroul procurorului american și a evitat urmărirea penală federală pentru abuz sexual asupra unor fete, pledând în schimb vinovat de acuzațiile de prostituție aduse de statul Florida. Conform acestui acord, Epstein a evitat o posibilă condamnare pe viață și a ispășit doar 13 luni într-un program de muncă în folosul comunității.
În același an, o altă victimă a lui Epstein a susținut că acesta avea camere în casa lui pentru a monitoriza oamenii. Acest detaliu a întărit teoria conform căreia Epstein strângea materiale compromițătoare despre figuri influente.
Sursa: ActiveNews