71 de ani de la trecerea la cele veșnice a lui Mircea VULCĂNESCU, filosoful-MARTIR propus pentru canonizare și al cărui nume unii l-ar vrea șters din istorie
În 1925, și-a luat licențele în Filosofie și în Drept. În primăvara aceluiași an a participat la campania monografică organizată de Dimitrie Gusti în comuna Goicea-Mare, județul Dolj.
În iarna lui 1927, a început colaborarea la Gândirea. A continuat să aibă o vie activitate în cercurile cultural-religioase la Paris, unde a conferențiat în repetate rînduri. În octombrie 1928, a început să colaboreze la Cuvântul, unde va scrie pînă la suspendarea din 1933 a ziarului. În anul universitar 1929 – 1930, a fost asistent onorific la catedra profesorului D. Gusti. Apoi, profesor de economie politică și științe juridice la Școala de Asistență Socială, pînă în 1935. S-a despărțit de Anina Rădulescu-Pogoneanu.
La 9 octombrie 1946 a fost condamnat la opt ani temniță grea. Judecarea recursului s-a prelungit pînă în ianuarie 1948, cînd instanța a menținut pedeapsa din ’46.
Un alt scandal recent legat de numele filosofului român a izbucnit în 2017, când consilierii sectorului 4 au votat pentru ca liceul bucureștean care-i purta numele lui Mircea Vulcănescu să se numească Traian Popovici, într-un exces de zel al aleșilor locali care au invocat dorința Institutului Wiesel privind schimbarea numelor numai multor instituții ce poartă numele unor personalități interbelice, printre care Mircea Vulcănescu, Vintilă Horia sau generalului Jienescu, erou al Primului Război Mondial.