AUR anunță că a inițiat demersurile pentru declanșarea a două referendumuri de modificare a Constituției: unul pentru căsătorie și unul pentru dreptul la numerar
Președintele AUR, George Simion, a anunțat că formațiunea pe care o conduce a demarat procedurile pentru inițierea a două referendumuri de modificare a Constituției: unul în ceea ce privește definiția căsătoriei și altul privind dreptul la plata în numerar.
„Vrem să anunțăm inițierea demersurilor pentru 2 referendumuri importante, pentru familia dintre un bărbat și o femeie și pentru numerar. Se va constitui în perioada următoare un grup de inițiativă la notar. Conform legii se va organiza o strângere de semnături pentru plățile în numerar, pentru introducerea în Constituție a plăților cu numerar. Am văzut și în alte țări că se întâmplă acest lucru, în Austria, în Elveția. Sigur, acolo nu există teoria conspirației”, a spus președintele AUR.
Deputatul a explicat că ambele Referendumuri se pot organiza în același timp.
Primul Referendum pentru familie, în 2018
În 2018, a fost organizat un Referendum prin care cetățenii au fost întrebați dacă doresc ca familia să fie constituită pe baza uniunii dintre un bărbat și o femeie. Demersul a fost organizat la mai bine de doi ani după ce Coaliția pentru Familie, inițiatoarea proiectului, a strâns peste 3 milioane de semnături din partea cetățenilor.Cel mai mare demers cetățenesc din istoria României a fost boicotat de majoritatea presei și de persoanele cu influență din societate, manipulând opinia publică. Ei au susținut că în spatele întrebării de pe buletinul de vot – care se referea la legea de modificare a Constituției și nu explicit la articolul de lege privitor la familie, s-ar afla interesele de a-l „scăpa” de închisoare pe liderul de-atunci al PSD, Liviu Dragnea.
Evident, totul a fost o perdea de fum, deoarece legea de modificare a Constituției se referea doar la articolul 47, privind căsătoria.
La referendum, peste 91% dintre participanți au răspuns că sunt de acord cu modificarea Constituției pentru a defini căsătoria drept uniunea dintre un bărbat și o femeie.
Demersul nu a fost validat, deoarece nu a îndeplinit pragul minim de participare pentru a fi validat, respectiv 30% din cetățenii cu drept de vot.
CEDO se bagă-n viața românilor
Anunțul AUR vine după ce Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO) a dat o decizie în favoarea unor cupluri LGBT, care susțineau că statul român le-ar discrimina pentru că nu le recunoaște legal.
Astfel, CEDO a decis să condamne România, iar acum statul român ar trebui să le ofere o formă legală de recunoaștere cuplurile formate din persoane de același sex.
Cel mai probabil, coaliția PSD-PNL va vota o lege a parteneriatului civil. Deja, Guvernul Ciolacu a adoptat o ordonanță care prevede recunoașterea căsătoriilor unisex efectuate pe teritoriul altor state UE.
Majoritatea românilor se opune unor astfel de parteneriate, mai ales că reprezintă, așa cum a arătat istoria de până acum, primul pas spre legalizarea căsătoriilor unisex și a adopției de copii de către aceștia.
Guvernul a limitat drastic folosirea numerarului
Guvernul PSD-PNL a adoptat un plan de măsuri printre care se numără și limitarea drastică a folosirii numerarului.
Decizia a stârnit vii proteste în societate, mai ales că persoane juridice precum gigantul Kaufland sau Universitatea din Suceava au profitat de ocazie să interzică numerarul în incintele respective.
Avocatul Poporului s-a autosesizat.
sursa: R3Media