Bustul dedicat lui Mircea Vulcănescu rămâne în picioare, după ce doar nouă consilieri locali de la ussr și PNL ai Primăriei Sectorul 2 au votat împotriva proiectului hotărârii de demolare
Restul consilierilor locali au votat pentru respingerea hotărârii de demolare sau s-au abținut după ce, în timpul ședinței au ascultat pledoariile celor prezenți în număr foarte mare pentru apărarea memoriei marelui intelectual interbelic.
Toate voturile pentru demolare au venit de la ussr și PNL. De la aceste partide au fost doar trei „defecțiuni”: Magda Catone (PNL), care a votat împotrivă, Adrian Costache și Claudiu Nicolescu, care s-au abținut.
De la USR, s-a abținut doar Gabriel Waspusch.În afară de Magda Catone, singurul consilier care și-a asumat să-l apere pe Vulcănescu a fost Emilian Calotă de la PSD. De remarcat este că majoritatea consilierilor s-au abținut, ceea ce s-a contabilizat la voturi „împotrivă”. Dacă „demolatorii” ar mai fi obținut trei voturi, propunerea ar fi trecut.
Iată tabelul cu împărțirea voturilor:
Pentru demolare au votat următorii:
Andrei Panaitescu (USR)
Pellegrini Marius (USR)
Feroiu Silviu (PNL)
Dinu Alexandru (PNL)
Claudiu Săftoiu (PNL fost șef SIE)
Badea Anda (USR)
Croitoru Angel (USR)
Radu Nedelcuț (USR)
Alexandra Chirilă (viceprimar USR)
Împotriva demolării lui Vulcănescu au votat:
Magda Catone (PNL)
Emilian Calotă (PSD)
S-au abținut:
Costache Adrian (PNL – viceprimar)
Popescu Lenuța (PSD)
Lăzăroiu Ioana (PSD)
Enache Nicuța (PSD)
Anghel Florin (PSD)
Iliescu Cristinel (PSD)
Mihai Constantin (PSD)
Izabela Iordache (PMP)
Gabriel Waspusch (USR)
Georgescu Daniela (PSD)
Claudiu Nicolescu (PNL)
Adrian Dincă (PSD)
În același timp, în fața Primăriei Sectorului 2 a fost un protest la care au participat câteva sute de persoane.
Inițiativa demolării bustului lui Mircea Vulcănescu a pornit, cel mai probabil, de la Institutul „Elie Wiesel”, prin intermediul Ministerului Afacerilor Interne (MAI). Este a doua tentativă eșuată, după cea din 2017.
via R3Media