La Cernăuți, tancul sovietic „eliberator” este coborât de pe soclu – cu o întârziere de peste 30 de ani.
Fotografia zilei provine din Cernăuți, este realizată de fotograful Maxym Kozmenko și ne este prezentată de avocatul Antonie Popescu: ucrainenilor le-a trebuit un război cu rușii ca să se dezmeticească, la 30 de ani după căderea URSS, că ar fi cazul să se dezică de monumentele armatei „eliberatoare” sovietice! Și nu este doar cazul Ucrainei – din păcate, astfel de monumente, fie din fier, fie din piatră, încă sunt la loc de cinste și în R. Moldova, care tocmai s-a cerut a fi integrată în Uniunea Europeană, dar care nu se dezice de trecutul ei sovietic – al cărei „monument” fundamental, încă în picioare, este și erezia „statalității” moldovenești, menținute în dauna Reunificării româno-române!
„Cu o întârziere de peste 30 de ani, la Cernăuți, tancul sovietic „eliberator” este coborât de pe soclu. Se pregătește cel de la Storojinet… Toate aceste tancuri sovietice, puse pe socluri în fiecare raion de frontieră, aveau țeava îndreptată spre sîrma ghimpată de demarcației cu România, spre Suceava și București!
Acum vedem, iar, ce a însemnat inițiativa Părintelui Sorin Grecu de a-l da jos pe Lenin de la București încă din 1990!
În timpul ăsta, la Chișinău, Lenin străjuiește, la fel ca la Tiraspol, nederanjat sovietismul din instituțiile statalității create de Stalin și URSS pe teritoriul Regatului României, Rep. Moldova coabitând cu trupele rusești de ocupație la Tighina, nu numai pe celălalt mal al Nistrului, la Tiraspol!
‘Multumim pentru fotoinformatie, Maxym Kozmenko!”, a scris Antonie Popescu, fost membru al Ligii Studenților.
sursa: ActiveNews