Sfârșit de plandemie? Declaraţii Gates, Bourla, Mahler

0 1.235

Albert Bourla, CEO-ul Pfizer, a declarat luni că, deși „cel mai probabil scenariu” este acela în care coronavirusul va continua să circule timp de ani de zile, este de părere că actualul val de infecții va fi ultimul care va necesita impunerea de restricții, relatează The Times of Israel.

Bourla a făcut declarațiile în cadrul unui interviu acordat televiziunii franceze BFM TV cu ocazia anunțării unui pachet de investiții pe care Pfizer urmează să le facă în Franța.

Făcându-și reclamă propriului produs, CEO-ul Pfizer a subliniat din nou „eficacitatea și siguranța vaccinului” dezvoltat de compania pe care o conduce în colaborare cu firma germană BioNTech, reiterând că crede că oamenii vor avea nevoie în continuare de „vaccinare” cu doze „booster”.

Albert Bourla a declarat de asemenea că viața s-ar putea întoarce la normalitate în cursul acestei primăveri, după doi ani de pandemie.

„Vom putea în curând să ne reluăm o viață normală”, a declarat acesta într-un interviu separat acordat cotidianului Le Figaro.

„Suntem bine poziționați pentru a atinge acest obiectiv în primăvară mulțumită tuturor uneltelor pe care le avem la dispoziție: testele, vaccinurile foarte eficace și primele tratamente care pot fi administrate acasă”, a precizat el.

Afirmațiile sale vin în ciuda faptului că țările cele mai infectate în valul 5 sunt și cele mai „vaccinate”.

Reamintim că o poziție asemănătoare a avut și Bill Gates, cunoscut investitor în industria vaccinurilor și unul dintre principalii susținători ai Organizației Mondiale a Sănătății (OMS).

La finalul anului trecut, în noiembrie, Gates afirma că până la mijlocul lui 2022 Covid-19 va cauza mai puține decese decât gripa obișnuită.

El pune această evoluție favorabilă pe seama imunității acumulate natural, prin „vaccinuri” și datorită medicamentelor care tratează boala.

Și în România, unul dintre principalii vectori ai mesajelor panicarde în ceea ce privește situația sanitară, dr. Beatrice Mahler, anunță sfârșitul „carcalacului”, așa cum este denumit colocvial noul virus.„Din fericire, lucrurile stau bine din acest punct de vedere. Avem puţini pacienţi internaţi şi în secţie şi la ATI. Nu sunt mai mult de două-trei internări într-o zi. Sunt pacienţi care au nevoie de terapie şi suport ventilator. Marea majoritate a celor care ajuns la spital pentru evaluare sunt evaluaţi şi merg acasă unde îşi continuă tratamentul. Într-adevăr, ce vedem acum în spital este o formă extrem de blândă a pandemiei, o evoluţie care ne bucură şi pe noi, dar nu trebuie să ne facă să ne relaxăm, pentru că până la urmă, încă în acest moment trebuie să fim atenţi la modul în care ne protejăm unii pe alţii.

Şi să rămâi acasă şi cu o formă uşoară de afectare, cu febră, cu dureri de cap, este neplăcut. Prin urmare, veştile sunt bune. Avem şanse mari ca în acest an să renunţăm la restricţii, dar sunt câteva condiţii pe care trebuie să le respectăm. În primul rând, să trecem cu bine peste acest val şi ulterior să nu uităm ca în anumite momente din an, aşa cum ne protejăm de gripă, va trebui să ne protejăm şi de infecţia SARS-COV-2”, a declarat medicul Beatrice Mahler, în direct la RTV.

via R3Media

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

css.php