Sibiu. Nicolae Petrașcu, comemorat la 50 ani de la asasinare.

1 460

Sâmbătă 27 octombrie la Sibiu s-a săvârșit comemorarea lui Nicolae Petrașcu la 50 de ani de la asasinarea sa de către Securitate. Evenimentul a fost organizat de familia Petrașcu în colaborare cu membrii Fundației Ion Gavrilă Ogoranu.

După slujba de pomenire ținută de preotul paroh de la Biserica Sf Antonie cel Mare, în care s-a vorbit și despre personalitatea lui Nicolae Petrașcu, a urmat comemorarea propriu-zisă, deschisă de dl. ing Sorin Olariu din partea filialei locale a Fundației Ogoranu, care a dat citire unor fragmente din Circulara Comandantului Mișcării Legionare Horia Sima din 30 noiembrie 1968 („S-a Stins și Nicolae Petrașcu”), referindu-se și la îndrumarea legionarilor sibieni de către profesorul Nicolae Petrașcu.

A urmat dl. prof. univ. dr. Corvin Lupu de la Universitatea Lucian Blaga care a realizat o retrospectivă cronologică a vieții și sacrificiilor lui Nicolae Petrașcu, subliniind realizările și însemnătatea sa în istoria Mișcării și a României.

Dl. Coriolan Baciu, președintele Fundației Ogoranu, a dezvăluit un aspect mai puțin cunoscut al activității lui Nicolae Petrașcu în Alba Iulia și exemplu său pedagogic și organizatoric în cadrul cuiburilor legionare locale, inclusiv formarea ca legionar a viitorului prefect de Alba din perioada guvernării legionare, av. Grigore Baciu, tatăl lui Coriolan Baciu.

Comemorarea, găzduită cu generozitate de Biserica Sf Antonie cel Mare din Sibiu, eveniment de referință atât pentru pentru istoria Sibiului, cât și pentru istoria Mișcării Legionare, a fost încheiată de prof. Dr. Tiberiu Costăchescu, de la Universitatea Lucian Blaga, care a condamnat delictul de opinie din vremea comunismului, cu ororile sale și brutala limitare a libertății de exprimare a adevărului istoric care se petrece astăzi.

NOTĂ: Evenimentul a fost organizat de familia Petrașcu în colaborare cu membrii fundației Ion Gavrilă Ogoranu . Venim cu această precizare ca urmare a practicilor din ultimii ani, însușire a unor evenimente naționaliste sau personale de către oameni sau fundații care doar participă la eveniment, fac fotografii și apoi, prin anunțuri pompoase, își însușesc organizarea acestora: vezi cazul petiției de la Cluj cu 6000 de semnături (cazul str. Radu Gyr), cazul Aiud , cazul Sâmbăta de Sus, cazul Predeal, cazul comemorării lui N. Purcărea, cazul comemorării d-nei Constantinescu , Majadahonda și multe altele …

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

css.php