Asocierea prof. Ioan – Aurel Pop cu Securitatea, o diversiune concepută în laboratoarele Grupului pentru Dialog Social și desfășurată fraudulos cu complicitatea mai multor colaboratori din interiorul CNSAS

1 534
Documentul prin care Președintele Academiei Române, prof. Ioan – Aurel Pop a fost acuzat de „colaborare cu Securitatea” a fost o „operațiune de denigrare prin acuzații false a lui Ioan Aurel Pop, actualul președinte al Academiei Române, a fost concepută în laboratoarele Grupului pentru Dialog Social (GDS) și desfășurată fraudulos cu complicitatea mai multor colaboratori din interiorul Consiliului Național pentru Studierea Arhivelor Securității (CNSAS)”, a scris jurnalistul Victor Roncea în EVZ.
Asocierea prof. Ioan - Aurel Pop cu Securitatea, o diversiune concepută în laboratoarele Grupului pentru Dialog Social și desfășurată fraudulos cu complicitatea mai multor colaboratori din interiorul CNSAS
Acesta scrie că toată operațiunea trebuia să aibă loc cu o zi înainte de alegerile de la Academia Română, dar „un scurt-circuit intern al grupului organizat de acțiune, care a întârziat apariția celebrei „Liste de colaboratori ai Securității”, în fapt o listă de lucru a Unității CIE (fosta DIE, actualul SIE) 0225 – Emigrație”.
„Motivul: pagina 2 lipsă a documentului publicat falsificat de „22”, organul de presă al GDS, în care apar persoane ale căror nume de familie încep cu litera „A” sau „B”. Pe cine au vrut să protejeze falsificatorii, ei știu. Iar noi vom afla. Președintele CNSAS, istoricul Constantin Buchet, ne confirmă, sub antentul instituției, că da, Hodor a primit documentul integral și da, documentul, așa cum a apărut în presă, a fost alterat”, noteză Roncea.
Conform sursei citate, Mădălin Hodor a eliminat pagina a doua a documentului original, acuzând SIE și CNSAS de cenzură, deși respectiva filă se află în arhivele CNSAS.
„Aceasta a fost întrebarea noastră adresată oficial conducerii CNSAS: „Pagina 2 a documentului CNSAS pe care l-a publicat dl. Hodor, încălcând Legea și regulamentul CNSAS, se află în arhiva CNSAS? Dacă nu, ați solicitat-o instituției de unde provine? În ambele cazuri, ce demersuri faceți pentru a prezenta această pagină lipsă opiniei publice, pentru a scăpa asfel de acuzația că CNSAS sau dl. Hodor acoperă pe cineva de pe această pagină?”
Răspunsul președintelui CNSAS, prin care este demonstrată minciuna incalificabilă a lui Hodor, este fără echivoc: „Da, în fondul arhivistic al CNSAS se regăsește pagina a doua a documentului publicat de domnul Mădălin Hodor. Având în vedere că demersul domnului Mădălin Hodor a fost unul personal, generat prin calitatea sa de cercetător acreditat, nu ne putem pronunța asupra criteriilor sale opționale și nici asupra factorilor determinanți în ceea ce îl privește”, scrie Roncea.
Continuarea articolului este aici.
1 Comment
  1. Liliana says

    Respect pentru latura istorică redată de domnul președinte al Academiei Române. Dar m-a dezamăgit susținerea dumnealui din această seară, referitoare la dr Streinu Cercel în emisiune realizată Realitatea- Jocuri de putere….

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

css.php