ZILELE REZISTENȚEI. Ediția a 9-a a celui mai amplu eveniment anual dedicat memoriei luptei anticomuniste. Sâmbăta de Sus, 20-22 iulie 2018.
De 24 de ani, într-o tradiție stabilită de Ion Gavrilă Ogoranu, ne adunăm prima duminică după Sf. Ilie la Sâmbăta de Sus, pentru a comemora pe eroii luptei de rezistență anticomunistă din Munții Făgărașului. Și de 9 ani încoace am îmbogățit această comemorare cu un întreg sfârșit de săptămână plin cu manifestări culturale.
ZILELE REZISTENȚEI vă așteaptă și în acest an, în perioada 20-22 iulie 2018, la Mănăstirea Sâmbăta de Sus, să păstrăm vie memoria martirilor noștri căzuți în luptă cu comunismul ateu.
Temele centrale ale celei de-a 9-a ediții sunt împlinirea a 70 DE ANI de la marile arestări politice din 1948 și respectiv CENTENARUL GOGU PUIU.
PROGRAMUL MANIFESTĂRILOR:
VINERI 20 iulie:
– sosirea participanților;
– ora 10: liturghie și drumeție la chilia părintelui Arsenie Boca (relații: Florian Cristache – tel. 0721671504
– ora 16 – 19: proiecții de film – Aula Academiei
SÂMBĂTĂ 21 iulie, Aula Academiei:
– ora 10-12,30: Simpozion memorial, cu participarea unor istorici și cercetători ai istoriei recente
– ora 12,30-13: Vernisaj expozitie documentară
– ora 13-14: Pauza de masa
– ora 14-15,30: Lansări de carte
– ora 16-18: Martori ai Demnității – mărturii ale foștilor deținuți politici și urmași ai acestora
– ora 20: Reuninune de relaxare și împrietenire
DUMINICĂ 22 iulie:
– ora 9: participare la Sf Liturghie
– ora 12: comemorarea luptătorilor în Rezistența armată anticomunistă din Munții Făgărașului
Domnilor,oare cei ce scriu prin ziare o fac cu aprobarea propriei constiinte,care e legata in mod intrinsec de neamul romanesc daca e roman,sant patrioti?Se organixeaza mereu intalniri de amitire a luptatorilor din rezitenta romaneasca din munti,dar nu se prezinta nici un program sau vreo idee practica,care sa fie in continuarea luptei celor pe care-i pomenesc,uneori prin slujbe sau rugaciuni publice de catre niste rugatori la Dumnezeu,zisi preoti sau crestini.Generatia celor care s-au sacrificat pentru apararea tarii de catre ionvadatorul israelit,a fost generatia ideilor legionare care a inteles profund pericolul antikristului in persoana evreiasca.Acesti tineri lutatori ai anilor invaziei cominterniste in Romania aveau cultivate in mintea si inima lor spiritul de libertate legionar.Ei,nemaiavand alta metida de aparare a patriei lor si a neamului romanesc,au pus mana pe arme si au luptat in munti impotriva dusmanilor Lui Dumnezeu si al omului.Pe aceasta idee ar trebui sa se desfasoare toate comemorarile celor care si-au pus viata zalog pentru libertatea neamului lor.Cu aceste ocazii sa fie amintiti si cei doi mesageri trimisi de Dumnezeu printre romani:Mihai Eminescu si Corneliu Zelea Codreanu,care au inteles corect si au propavaduit multimii pericolul evreiesc din Romania si din lume.
Am o intrebare, si anume, aceasta miscare se va legaliza si ca partid , va candida la alegerile viitoare? a facut apel la uniunea tuturor nationalistilor?a invitat si alte grupari la aceasta adunare? pt ca, eu, sincer imi place ce faceti, dar m-as bucura fff mult daca ar candida si ca partid,nu numai comemorari si adunari, as dori si fapte, practice sa schimbe situatia din tara…..daca imi puteti raspnde va multumesc, daca nu….tot la fel….in orice caz, daca as sti ca vreti sa candidate ca partid, aveti tot suportul meu.
Cu respect Petre
partidul Totul pentru Tara a fost interzis prin legea 217/2015 dubios cum nu ati aflat pana in prezent
Legat de eroii partizani care au luptat in munti, era vorba sa se infinteze, cu ani buni in urma, un Muzeu al Rezistentei Armate Anticomuniste din Munti, in incinta Cetatii din Fagaras.
Organizarea unui Muzeu al Rezistentei Aramate din Munti ar contribui la mentinerea in memoria colectiva a Romaniei a faptelor de arme ale acestor eroi martiri. Se poate adauga la ordinea de zi a activitatilor si discutarea planului de finalizare si deschidere a Muzeului Rezistentei Anticomuniste din Muntii Fagaras ?
Tin sa amintesc si subliniez ca Ministerului Culturii şi Cultelor, prin Comisia Natională a Muzeelor şi Colecţiilor in sedinţa din 27 noiembrie 2003, a analizat documentaţia de specialitate prezentata de IICCMER şi a aprobat înfiinţarea Muzeului Rezistenţei Anticomuniste la Făgăraş, în Cetatea Făgăraşului (nr. 5412 din 5.01.2004).
De ce se tot intarzie si taraganeaza organizarea acestui Muzeu ?
Multumesc, Doamne ajuta,
[…] MAI SUNT 8 ZILE până la ZILELE REZISTENȚEI de la SÂMBĂTA DE SUS (20-22 iulie 2018)! Programul manifestărilor – aici! […]
[…] ZILELE REZISTENȚEI, ediția 9-a Programul manifestărilor – aici! […]
[…] ZILELE REZISTENȚEI, ediția 9-a Programul manifestărilor – aici! […]
[…] Ne întâlnim la ZILELE REZISTENŢEI! […]