Cu un plagiat recunoscut: Mihai Tudose, nominalizarea PSD de prim-ministru, este omul SRI

0 494

Dacă voiau să ducă definitiv în derizoriu funcţia de prim-ministru, cei de la PSD nu puteau să aleagă alt nume decît al lui Mihai Tudose, ministrul demisionar din cabinetul Grindeanu, supranumit chiar de colegii săi „ministrul Zero”! În evaluarea lui Vâlcov, Tudose avea 0 (zero) proiecte implementate şi 17 nerezolvate.

Prin retragerea candidaţilor-iepuri din competiţia internă, Mihai Tudose a devenit omul ideal, în viziunea PSD, pentru a fi nominalizat să conducă viitorul guvern. Iată ce îl recomandă pe Mihai Tudose.

Mihai Tudose crede că a cumpărat dreptul de proprietate pentru a plagia în mod legal

Teza de doctorat a lui Mihai Tudose a fost susţinută în anul 2010 la Academia Naţională de Informaţii ,,Mihai Viteazul”, adică la SRI, avîndu-l drept conducător pe generalul SRI de brigadă Constantin Onişor. Titlul lucrării a fost „Protecţia infrastructurii critice – element strategic dinamic în sectorul de securitate” şi a fost publicată cu o laudatio semnată de nimeni altul decît Florian Coldea, fostul director executiv al SRI, dar şi cu un elogiu semnat de George Maior, fostul director al SRI!

De altfel, o lucrare cu titlu asemănător a fost publicată chiar sub semnătura Serviciului Român de Informaţii:

Şi nu este singura, căci o lucrare cu aceeaşi temă publicase în 2009 şi comisarul şef Radu Andriciuc! În decembrie 2014, cînd era membru în guvernul Victor Ponta, a apărut scandalul plagiatului lui Mihai Tudose, acesta fiind acuzat de „Centrul Român pentru Jurnalism de Investigaţii” că a plagiat peste 50 de pagini! Iată un singur exemplu elocvent din demonstraţia celor de la „Centrul Român pentru Jurnalism de Investigaţii”:

Foarte interesantă este declaraţia comisarului şef Radu Andriciuc, din care Mihai Tudose a plagiat: „Domnul Tudose m-a contactat şi i-am cedat drepturile de proprietate, ca pentru orice marfă. Era 2008 şi aveam nişte probleme financiare, vă aduceţi aminte ce au păţit bugetarii (n.r. scăderea veniturilor cu 25%, din cauza crizei, a avut loc însa în 2010), plus că fiul meu dădea Bacalaureatul. A fost vorba de cîteva mii de euro!

Ce nu ştiu cei doi, Radu Andriciuc, vînzătorul, şi Mihai Tudose, cumpărătorul, este că drepturile de autor nu pot fi cumpărate în acest fel, „ca pentru orice marfă”, ci ele vizează doar dreptul de publicare a lucrării originale, însă cu numele autorului real! Altfel, cineva ar putea să creadă că poate să cumpere drepturile de proprietate intelectuală de la urmaşii lui Goethe pentru a publica „Faust” sub numele… Mihai Tudose! Ceea ce ar fi o absurditate vecină cu nebunia!

Solicitîndu-i-se un punct de vedere faţă de acuzaţia de plagiat, profesorul universitar Marian Popescu, preşedintele Comisiei de Etică din cadrul Universităţii Bucureşti, declara: „Cele 13 fişiere în format jpeg (…) indică fără dubiu nu numai copierea, prin preluarea identică sau aproape identică a mai multor pasaje din autori şi documente diverse, dar şi intenţia de a copia căci sunt folosite două procedee: schimbarea unor timpi verbali şi minime schimbări de tehnoredactare (o înşiruire orizontală e tehnoredactată ca o coloană cu liniuţe). (…) Dacă în Bibliografia tezei de doctorat a dlui Mihai Tudose autorii din care s-a copiat, nu sunt incluşi, posibila culpa e şi mai mare. Dar chiar dacă sunt incluşi, faptul că pasajele copiate nu sunt atribuite corect, prin semnele citării, note de subsol, parafrazări, indică evident un posibil plagiat. Nimic nu justifică copierea fără atribuire din lucrarile/textele tipărite şi publicate ale altora sau din surse online”!

Mihai Tudose a vrut să-şi retragă singur doctoratul, fiind acuzat că este plagiat

În faţa acestor acuzaţii evidente de plagiat, Mihai Tudose a decis în martie 2016 să solicite retragerea titlului său de doctor obţinut la Academia de Informaţii, alături de alţi opt „doctori”: Bogdan Licu, actualul procuror general adjunct, Neculai Onţanu, fostul primar al sectorului 2 Loredana Radu, nepoata lui Gabriel Oprea,Adela Popescu (Neagu), fosta secretară a lui Gabriel Oprea la MApN şi la Ministerul de Interne şi decorată atît de Traian Băsescu, cît şi de Klaus Iohannis,Mihai Stănișoară, fost ministru al Apărării, Radu Stroe, fost ministru la Interne,Daniel Andrei Moldoveanu, fost șef al Comunității Naționale de Informații din subordinea Consiliului Suprem de Apărare a Țării, şi Romeo Raicu, fost președinte al Comisiei parlamentare de control al SIE. Aşadar, în acest demers, Mihai Tudose a avut o companie foarte „selectă”, majoritatea celor de mai sus avîndu-l ca îndrumător de doctorat pe însuşi Gabriel Oprea!

Într-un Comunicat oficial al Academiei de Informaţii, se precizează că autodenunţurile de plagiat au fost transmise la Ministerul Educaţiei şi Învăţămîntului, după ce Guvernul Ponta adoptase o hotărîre prin care această procedură devenea „legală” (Ponta însuşi era acuzat de plagiat!). În acelaşi Comunicat, Academia de Informaţii spune că nu mai poate să-i retragă titlul, întrucît, în urma cererilor de renunţare la titlul de doctor, „a fost anulat, prin efectul legii, obiectul evaluării punctuale a tezelor elaborate de către cei nouă absolvenţi ai Şcolii doctorale”, ceea ce era, desigur, o aberaţie! Totuşi, se recunoaşte că au fost descoperite „unele erori sau abateri de la standardele academice şi politicile de calitate din prezent”.

Mihai Tudose a plagiat pînă şi dintr-un mesaj al lui Traian Băsescu

Ca element care demonstrează „valoarea” tezei de doctorat a lui Mihai Tudose stă şi fragmentul plagiat dintr-un mesaj al lui Traian Băsescu! Cele două aliniate din mesajul lui Traian Băsescu sînt copiate cuvînt cu cuvînt, fără semnele citării, ca şi cum i-ar aparţine lui Mihai Tudose:

Toate exemplele de plagiat din lucrarea de doctorat a lui Mihai Tudose au trecut oarecum neobservate, fiind acoprite de numele mult mai sonore care erau acuzate în 2014 de acest flagel. În total, Mihai Tudose este acuzat că a plagiat 50 de pagini, adică o treime din teza sa de doctorat.

Mihai Tudose, mult mai dependent de SRI decît era acuzat Sorin Grindeanu

Aşa cum scriam chiar în aceste zile, acuzaţiile la adresa fostului premier Sorin Grindeanu, potrivit cărora ar fi avut legături cu SRI, motiv pentru care i s-a retras sprijinul politic, păreau din capul locului total necredibile. Iată, acum, prin nominalizarea lui Mihai Tudose pentru a lua locul lui Sorin Grindeanu, se demonstrează definitiv că nu acesta a fost motivul real pentru care PSD şi-a dat jos propriul guvern, ci jocuri de culise mult mai complicate, de care nu au fost străine chiar „serviciile”!

O simplă privire în CV-ul lui Mihai Tudose ne arată că nominalizatul PSD pentru funcţia de prim-ministru este mult mai apropiat de noţiunea de „om al serviciilor” decît Sorin Grindeanu, căci toată biografia sa este marcată de această relaţie:

– după terminarea Facultăţii de Drept, a fost doar un an jurist la SC Farex SA Brăila

– în 2006 a urmat cursurile Colegiului Superior de Securitate Naţională, Serviciul Român de Informaţii

– în 2007 a obţinut un master în Politici Economice Europene la Şcoala Naţională de Studii Politice şi Administrative

– în 2007 a devenit doctor al Academiei Naţionale de Informaţii

– este lector la Academia de Informaţii „Mihai Viteazul”, fiind coleg cu Florian Coldea.

În acest moment, frîiele pentru desemnarea viitorului prim-ministru stau în mîinile lui Klaus Iohannis. PSD, prin această nominalizare, i-au dat preşedintelui libertatea de a decide orice altă numire. Cu sprijinul lui Liviu Dragnea. Poate că tocmai aceasta a fost miza moţiunii de cenzură „PSD vs. PSD”, coordonată de Liviu Dragnea. Dacă membrii PSD vor înţelege ceva din aceste coincidenţe este strict treaba lor.

de Ion Spânu Cotidianul

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

css.php