Comisia Europeană ne cere să primim mai repede refugiații. Câți au ajuns în România

1 541

Comisia Europeana a mentionat, marti, Romania printre statele membre ale UE carora le solicita sa intensifice ritmul primirii refugiatilor, conform cotelor obligatorii decise in septembrie 2015, si a evidentiat totodata ca Romania se pregateste sa preia in scurt timp refugiati direct din Turcia, in baza acordului incheiat de UE cu Ankara.

In prezentarea celui de-al 12-lea raport privind stadiul implementarii cotelor obligatorii de refugiati, Comisia noteaza ca in perioada scursa de la publicarea ultimului raport inca 2.078 de refugiati au fost relocati in statele UE (1.368 din taberele din Grecia si 710 din cele din Italia), astfel ca la data de 12 mai numarul total al refugiatilor redistribuiti conform acestui mecanism a ajuns la 18.418.

Conform deciziei Consiliului Justitie si Afaceri Interne (JAI) din septembrie 2015, adoptata prin majoritate calificata, ar trebui relocati in total 160.000 de refugiati intr-un termen de doi ani. Statele UE s-au angajat ulterior sa preia alti 22.000 de refugiati din state vecine Siriei, respectiv Turcia, Iordania si Liban.

Cu Turcia a fost incheiat in martie 2016 un acord prin care autoritatile de la Ankara s-au angajat sa primeasca inapoi migrantii ce debarca in Grecia, care trec prin Turcia venind mai ales din Orientul Mijlociu, statele blocului comunitar acceptand in schimb sa preia un numar echivalent de refugiati sirieni direct de pe teritoriul turc, in limita unui plafon de 72.000.

Desi numarul relocarilor este in continuare foarte departe de aceste tinte, Comisia Europeana noteaza „progrese” in implementarea mecanismului, iar singurele state din UE care pana in prezent nu au primit niciun refugiat sunt Austria, Ungaria si Polonia, cele doua din urma fiind acum amenintate cu proceduri de infringement.

In recomandarile inscrise in raportul difuzat marti, Comisia Europeana mentioneaza ca Spania, Belgia si Croatia trebuie sa sporeasca preluarea refugiatilor atat din taberele din Italia, cat si din Grecia, in timp ce Romania, Germania si Slovacia trebuie sa sporeasca primirea refugiatilor aflati in taberele din Grecia, iar Franta a celor din taberele din Italia.

In ceea ce priveste relocarile efectuate din Turcia in baza acordului incheiat cu guvernul de la Ankara, pana in prezent numarul refugiatilor preluati direct din aceasta tara a ajuns la 5.695, iar angajamentele statelor UE conform acestui acord au ajuns la 25.040 de refugiati. In raportul Comisiei este mentionat ca Romania se pregateste sa preia in scurt timp pentru prima data refugiati din Turcia in baza acestui mecanism.

Potrivit datelor prezentate marti de executivul comunitar, pana in prezent Romania a preluat conform cotelor obligatorii 568 de refugiati (respectiv 523 din taberele din Grecia si 45 din cele din Italia). Cota alocata Romaniei este de 4.180 de refugiati.

 

sursa: NapocaNews

1 Comment
  1. Ionut Moraru says

    Bravo statelor sanatoase, Austria, Ungaria, Polonia! Au simtit cancerul si l-au rejectat.
    Nu exista nici o cota obligatorie. Exista o jidoavca numita Merkel si un plan masonic diabolic numit Karelgi. Cine i-a chemat in Europa sa doarma cu ei in pat. Atunci cand un popor e amenintat cu disaparitia sa fizica si cu islamizarea fortata, trebuie sa te doara in sistemul de operare de procedurile de infringement ale masonilor de la Bruxelles. Lasati tiganii din Orient sa traiasca in mediul lor natural si relocati-i in Arabia saudita, Qatar si Emiratele Arabe Unite! Altfel va fi o lupta pe viata si pe moarte care ne va da dreptul sa ne aparam cu arma in mana! La modul cel mai serios!

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

css.php