SPANIA: Manifestaţie falangistă în apărarea Crucii din Calossa de Segura. „Legea Memoriei” elimină ultimele monumente ale luptei anticomuniste.

1 614

Peste o suta de persoane au aparticipat, sambata, 21.01.2016 la o manifestatie organizata de Falanga spaniola (La Falange) in scopul solicitarii mentinerii Crucii celor Cazuti din Callosa del Segura pe locul unde se afla, in Piata Spania. Manifestantii au cerut primariei sa renunte la demolarea monumentului, decisa de Consiliul Local in baza Legii Memoriei Istorice, un act normativ pe care falangistii il doresc abrogat. 65 de simpatizanti ai Falangei au venit din Madrid, cu un autocar inchiriat.

Begoña del Arco, cunoscută militantă falangistă.

Pe langa mesajele de mentinere a Crucii din Callosa, manifestantii au invocat, in mod repetat, numele lui Jose Antonio Primo de Rivera (fondatorul Falangei, asasinat de comunisti in 1937) si au facut referiri la memoria lui Franco. S-a scandat “PP, PSOE sunt aceeasi mizerie”, referire la cooperarea dintre aceste partide în privinţa punerii în practică a măsurilor prevăzute de Legea Memoriei.

Desi Asociatia de aparare a Crucii din Callosa a declarat ca nu se considera reprezentata de acest protest, unul din membrii sai, Carmelo Bernebeu a participat la mai multe manifestari in Piata Spania facute in scopul apararii Crucii si a facut acest lucru in calitate de “voce a poporului si a asociatiei”, astfel cum pretinde Juan Pedro Marin, seful local al Falangei din Valencia.

Manuel Andrino, liderul naţional al Falangei spaniole.

Manifestatia a fost deschisa de discursul sefului teritorial al Falange din Levante, dupa care Begoña del Arco – o cunoscuta militanta falangista – a rostit o rugaciune, urmata de citirea de catre seful tineretului falangist din Levante – Miguel Navarro Pablo – anumelor celor 81 de camarazi asainaţi la Vega Baja, printre care si cei 52 care au incercat eliberarea lui Jose Antonio Primo de Rivera. A continuat scriitorul si istoricul Francisco Torres, dupa care a urmat discursul cel mai incendiar, cel al liderului national al Falangei spaniole, Manuel Andrino, care reamintit ca “ne simtim mostenitori de sange ai Falangei, care a stiut sa raspunda asasinarii camarazilor nostri”. El a catalogat Constitutia din 1978 ca fiind „un gunoi”, acuzandu-l pe “ticalosul de Zapatero”, care a aprobat Legea Memoriei Istorice
Protestul s-a desfasurat pasnic, fara incidente, cu exceptia celui creat de un grup de provocatori care au acuzat folosirea drapelelor nationaliste, manifestantii reactionand verbal, nefiind necesara interventia zecilor de ofiteri ai Garzii Civile care supravegheau protestul.

Protestul a culminat cu intonarea imnului falangist “Cara al sol”.

1 Comment
  1. calin eugen says

    100 de oameni…Mai ai ceva de comentat?!…Nationalistii romani si spanioli s-au ajutat mult,la nevoie.Doamne,fa sa dainuie aceasta fratie!

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

css.php