Chemare la Marșul pentru Viață 2017
Pentru ca societatea să nu uite cumva de copilul nenăscut care așteaptă să se nască și de prețul vieții sale pentru societatea de mâine din nou vă chemăm la Marșul pentru Viață!
În 25 martie 2017, de Sărbătoarea Buneivestiri, va avea loc Marșul simultan organizat în orașele țării. Sperăm că de data aceasta toate județele se vor implica. Anul trecut mai lipseau doar 3: Ialomița, Mehedinți și Harghita. Oare nu se găsesc oameni generoși și cu spirit de jertfă care să ridice semnul vieții și în județele lor?
Anul trecut au participat 110 orașe din România și 20 din Republica Moldova.
Moto-ul comun al evenimentului este ”Ajută mama și copilul. Ei depind de tine!” Nu este doar responsabilitatea exclusivă a femeii însărcinate să poarte de grijă noii vieți pe care o poartă în pântece ci este responsabilitatea în primul rând a tatălui copilului și a familiei, a întregii societăți și mai ales a politicienilor să creeze un cadru legislativ favorabil nașterilor! Nimeni să nu se sustragă din această acțiune de trezire și reparație în fața lui Dumnezeu căci pe toți ne privește problema cât se poate de direct.
Să devii mamă aduce cele mai profunde schimbări în viața unei femei, cele mai adânci emoții, cele mai mari transformări sufletești, cele mai neașteptate surprize și cele mai unice șanse de maturizare. Este un moment extrem de delicat când o femeie are nevoie de sprijin și ajutor din partea celor din jur, din partea societății în care trăiește.
Marșul pentru Viață va fi însoțit de o suită de evenimente pro-viață și pro-familie astfel luna martie va fi desemnată Luna pro-viață 2017! Colega noastră Alexandra Nadane de la ”Studenți pentru Viață” propune:
Exemple de evenimente pro-viață care se pot organiza în Luna pentru viață 2017:
– întâlniri, dezbateri și conferințe pe tematici precum: criza de sarcină, necesitatea sprijinirii femeilor însărcinate şi a copiilor, necesitatea centrelor de criză de sarcină, avortul, adopţia, familia, pregătirea pentru viața de familie, criza între generații, educație, complementaritate bărbat – femeie, dizabilitatea unui membru al familiei etc.
– manifestări religioase;
– vizite la un centru de plasament sau la secția de copii a unui spital, unde se pot face lecturi de povești cu copii, desene cu copii, alte activități specifice;
– vizite la un centru de bătrâni;
– concurs de desene pe asfalt pentru copii pe tema „Mulțumesc, mamă”;
– lansare de carte, cum ar fi „Avortul – ultima exploatare a femeii”, cartea de colorat „Aşteptându-l pe Bebe”, „25 de mituri despre întreruperea de sarcină”
– flash-mob, adică întâlnirea a câtorva participanți într-un loc public, purtând câteva pancarte cu mesajul pe care vor să îl transmită, fotografierea și postarea pe internet;
Prin organizarea Marșului pentru Viață, chemăm la răspundere pe toți cetățenii acestei țări, căci viitorul lor este în joc. O națiune care nu naște și nu prosperă întru natalitate este sortită pierii. Cu cât amânăm redresarea demografică, cu atât mai greu ne va fi să ținem echilibrul între generații. Românii au început Mileniu III cu peste 20 de milioane din care, conform unui studiu publicat de Națiunile Unite în 2015 intitulat ”World Population Prospects”, până in 2100 vor mai rămâne doar 10,7 milioane. Populația de peste 80 de ani va crește de la 4% la 12.7%, adică se va tripla iar segmentul activ de populație care reprezintă forța de muncă suportătoare a pensiilor va scădea de la 60 la 49% până în anul 2100!
”În 2100 populația României va fi atât de îmbătrânită încât ceasul biologic al românilor practic va înceta să mai bată. Ceea ce înseamnă că în final națiunea română se va stinge în doar câteva generații dupa aceea”, spunea Peter Costea de la AFR.
După 1958, când a fost legalizat, și până în prezent, incidența avortului a fost mai mare decât în țările occidentale, indiferent de regimul politic al României sau de regimul legal al avortului! Așa se face că:
* România este a doua țară din lume în ceea ce privește mărimea raportului avorturi/populație existentă (116,5%), după Rusia, adică VICECAMPION AL LUMII la pruncucidere!
* în România, media națională este de trei avorturi în viața unei femei, pe când în țările occidentale este de cel mult un avort.
În prezent se fac cca 220 de avorturi pe zi în România doar în spitalele de stat.
În 2014, după ultimele date publicate de Johnstons Archive, s-au făcut 78.371 de avorturi.
Atunci când toate orașele unei țări se scoală în picioare pentru a veni în apărarea celui slab, susținătorii și ideologii avortului se clatină, dar apărătorii vieții se bucură și Dumnezeu însuși râde.
„Deschide-ți gura pentru cel mut, pentru pricina tuturor celor părăsiți! Deschide-ți gura, judecă cu dreptate și apără pe cel nenorocit și pe cel lipsit.” spune Domnul în Proverbe 31.8-9.
Toți cei care vor să se implice în organizare sunt invitați să se înscrie în forumul de discuții online sau să sune la telefon: 0751-859467, Alexandra Nadane
Site-ul oficial: Marșul pentru Viață
sursa: Darul Vieții
Mult succes!