CONFERINŢA „ROMÂNIA, ÎNCOTRO?” LA CONSTANŢA. Ecouri în presa constănţeană. „Uniunea Europeană este doar o asociație, o corporație, care are niște acționari. Nu este o instituție care să salveze România”

1 570

DSC_0196

SURSA: TomisNews, Marius Florian, FOTO: Florian Cristache

România ultimilor 26 de ani se confundă cu o „mlaștină a deznădejdii” în care politicianismul a răpit românilor orice speranța către un trai demn, susțin cei de la Fundația „Ion Gravilă Ogoranu” și de la asociația „Haiducii Dobrogei”.

Dr. Călin Georgescu, românul cu cea mai înaltă funcție externă, a propus soluții sustenabile pentru România, care, puse în aplicare, redau țării noastre autonomia, suveranitatea și identitatea. Sub acest „stindard” a fost organizată conferința de luni, de la Casa de Cultură a Sindicatelor, din Constanța.

  • „Trăim simptomele unor crize interioare, profunde, morale”

DSC_0102„Poate că din această perspectivă nu întâmplător ne întâlnim astăzi cu doi reprezentanți vieții românești, care reprezintă trecutul și, în mod deosebit, viitorul, care trebuie să fie construit în armonie cu natura creată, în respect față de generațiile care trebuie să vină și cărora trebuie să le lăsăm o țară curată și în care se poate trăi demn și sănătos, pentru perpetuarea, asigurarea viitorului neamului românesc. De câte ori vin în Constanța, în general în Dobrogea, vă mărturisesc că încerc o emoție deosebită, pentru că aici este una din regiunile în care simt mai mult decât în alte locuri vibrația, chemarea aceasta a memoriei celor care au îndrăznit să se lupte cu poate cea mai cumplită fiară a istoriei, cu comunismul și care au dat poate cel mai mare tribut de sânge de pe tot cuprinsul țării. Chiar dacă noi nu le recunoaștem locurile de îngropăciune, încercăm să îi găsim, dacă nu la modul fizic, măcar să îi regăsim sub forma chemării către un nou început. Din păcate, acum 26 de ani, nu a avut loc în România un nou început și asta se vede la tot pasul, în tot ceea ce se întâmplă în jurul nostru și în tot ceea ce cu toții suportăm în fiecare zi. (…) Întâlnirea noastră de astăzi se desfășoară sub semnul unor întâmplări care ne readuc periodic aminte fața hidoasă a sistemului politic în care trăim, care își are fără îndoială originile în sistemul de dinainte de 1989 și care a avut abilitatea de a-și schimba înfățișarea, uzând de o spoială de tip democratic, dar păstrând în esența lui același rău, același chip hâd. Un astfel de moment a fost anul trecut, când tragedia din clubul Colectiv a scos în stradă sute de mii de tineri și mă întreb cu ce a fost mai mare această tragedie față de tragedia întinsă pe ani de zile, care a fost descoperită, în urma scandalului Hexi Pharma, și care stă la originea îmbolnăvirii și a morții a mii, poate zeci de mii de români, iar incidentul care s-a petrecut aseară nu vine decât să arate încă o dată că societatea românescă tinde tot mai mult să capete accente pe care le vedem în general în filmele cu Mafia siciliană sau cu gangsterii din Chicago. Sunt simptomele unor crize interioare, profunde, morale, care otrăvesc asemenea unei cangrene întregul edificiu al statului român”, a spus secretarul fundației „Ion Gavrilă Ogoranu”, Florin Dobrescu.

  • „Se vorbește din ce în ce mai mult de rezistența anticomunistă”

Zoe Rădulescu, fiica eroului anticomunist dobrogean Gogu Puiu, deținut politic prin prisma nașterii sale în detenția fostului regim torționar, a precizat că trecutul „se răzbună” și „vine peste”, pentru că vrea „să fie descoperit”.

DSC_0153

„Despre rezistența armată anticomunistă trebuie să vorbim în fiecare zi, în fiecare ceas, în fiecare minut al vieții noastre, pentru că trebuie și suntem obligați să ne cunoaștem trecutul. Așa cum suntem obligați să ne cunoaștem părinții și bunicii, să știm din ce familie ne tragem, să știm ai cui suntem, pentru că noi vom fi ca cei cărora le aparținem, așa suntem obligați să ne cunoaștem trecutul istoric, pentru că de acolo ne tragem seva. Trecutul să știți că se răzbună. (…) În ultima vreme, se vorbește foarte mult despre rezistența anticomunistă. Ba, mai mult, s-a dat și o lege, 217, care interzice să se vorbească despre rezistența anticomunistă și, totuși, se vorbește din ce în ce mai mult. Pentru că trecutul vine peste noi, el cere să fie descoperit, știut, însușit”, a spus Zoe Rădulescu.

  • „Ne însușim logica sistemului și credem că este a noastră”

Capul de afiș al conferinței de luni, dr. Călin Georgescu, a oferit un discurs nu neapărat electrizant, dar pătrunzător, mobilizator, optimist. Căzut la rândul său în capcana „dacopaților”, rod al mass-mediei pe care însuși a criticat-o, Călin Georgescu a precizat, printre altele, că omenirea și, implicit România, suferă de un păcat fundamental: lăcomia.

„Noi foarte adesea ne însușim logica sistemului și credem că este a noastră. Muncim cum ne spune sistemul, reglat bine de marile corporații, neocomunismul! Facem cum ne zice sistemul, ne însușim conceptul de democrație și ajungem să credem că logica sistemului este logica noastră. Fals! Problema omenirii, de departe, reprezintă lipsa de conștiință și inconștiența, de fapt, naște monștri. Atunci când știi cine ești, îți conduci corpul către bucurie. (…) România s-a născut prin jertfa de sânge, prin sacrificiul suprem, al celor care au avut un singur cuvânt ce astăzi pare uitat: onoare! Astăzi, poporul român acceptă statutul de colivie, în care acolo, după gratii, rutina se obișnuiește și vitejia va fi o amintire tristă. Acest lucru nu are voie să se întâmple. (…) Astăzi, de la lovitura de stat din 1989 și până azi, Biserica oficială ar trebui să aibă un rol de construcție a sufletului, pe care nu îl are. (…) Omenirea nu este în criză, ci este bolnavă. Este bolnavă, pentru că suferă de două păcate fundamentale, care au fost criticate aspru de toate religiile lumii: lăcomia și crima! A doua mare provocare este faptul că industria creșterii animalelor este cea mai poluatoare la acest moment, în care ne dezvoltăm o grămadă de conferințe și seminarii, în care nu se recunoaște de fapt că această industrie a creșterii animalelor tratează cu mare asiduitate un singur plafon al manipulării: stomacul! Hrana a nenorocit această lume! A nenorocit pământurile, apele. Un kilogram de carne de vacă astăzi are nevoie de 50.000 de litri de apă! Un litru de lapte are nevoie de 1.000 de litri de apă! Marile corporații extrag apa din țările care le sunt subordonate, făcând teritorii deșertice în zone care sunt foarte bogate. Africa nu este un continent foarte sărac, ci alții vor să fie sărac. Ni se induce permanent că România este săracă și suntem neajutorați. Fals!”, a spus Călin Georgescu.

  • „Sunt peste 30% analfabeți în România. Este limpede ce se poate întâmpla cu un astfel de electorat”

Ne trezim dimineață ca să mergem la serviciu, apoi, când luăm salariul, să mergem la mall? Este un aspect cotidian pe care Călin Georgescu l-a criticat aspru. După pleiada prestației naționaliste, Georgescu a oferit și o parte a viziunii sale economice și, totodată, a pledat pentru „cea mai bună invenție”: statul!

DSC_0185

„Ne-am născut ca să ne mișcăm într-un mall, o primărie, unde suntem tratați ca niște sclavi? Sau media, care ne vinde doar minciuni? Nu există un proiect mare în această țară de media și atunci devine doar un instrument de bârfă! Cum trebuie să arate o casă? Fără televizor, fără radio și fără mall-uri! Așa, ei au sucombat! Dau faliment! Noi îi ajutăm, utilizând toate aceste lucruri, zilnic! (…) Proiectul propus de mine se numește apă, hrană, energie. Adică, dau hrană unei Europe întregi și apă exact țărilor de care am nevoie ca să le fac partenere și vând energie ieftină în regiune. Nu stau să dorm pe niște concepte învechite, România stă pe cărbune, când ar putea să aibă o energie verde formidabilă. România continuă să trăiască din prejudecăți și mituri. (…) Uniunea Europeană este doar o asociație, o corporație, care are niște acționari. Aceștia țin de propria lor organizație și organizația respectă ceea ce acționarii decid. UE nu este o instituție care să salveze țări precum România, nici vorbă! Ea este interesată de propriul ei profit, care se măsoară la fiecare luni. Nu are nici o legătură cu ceea ce ni s-a spus de ani de zile, nimic, zero! Ah, da, dacă știi să negociezi ceea ce este acolo și ești tare și știi ce vrei, atunci poți să faci din țara ta o rampă de lansare uriașă economică, dar nu să stai să accepți ce ți se dă! (…) Care sunt marile noastre probleme? Criza demografică, distrugerea noastră biologică, de o gravitate fenomenală. Apoi, analfabetismul. Sunt peste 11% analfabeți în această țară și cu cei aproape 20% analfabeți științific, adică știu să citească dar nu înțeleg nimic, este limpede ce se poate întâmpla cu un astfel de electorat! Peste toate, nu uitați, avorturile în ultimii 26 de ani este de neimaginat, aproape cât populația României de astăzi! (…) Lăsăm la o parte faptul că acest DNA a devenit mai rău ca orice fel de informare de care avem nevoie, să știm cine a mai intrat la pușcărie, cine mai are cătușe, fals! Gândiți-vă la unire, la ce putem să facem pentru ridicarea țării noastre. (…) Cea mai mare invenție a acestei lumi a fost și rămâne statul. Ori, statul în România a fost decimat! Faptul că se întâmplă orice în această țară dovedește că nu mai este statul. Dacă statul este puternic și își apără cetățenii, atunci arta și bagajul diplomatic ne stau la îndemână! Sunt multe exemple ale altor țări care fac același lucru. Finlanda! Ați auzit ceva nu în ultimele luni, ci în ultimii ani, negativ despre Finlanda? Nu! De ce? Pentru că tac și fac! Principala piesă a marilor cancelarii stă în securitatea proprie, asta nu înseamnă că Finlanda nu este membră UE, nu comunică cu lumea, nu intră în participările internaționale, dar are un scop precis: investește în generația de mâine!”, a mai spus dr. Călin Georgescu.

 

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

css.php