Raport oficial: peste o sută de milioane de creștini din întreaga lume sunt persecutați pentru credința lor

0 553

Orientul Mijlociu, cu precădere Siria, Irak și Iran, Coreea de Nord, acolo unde între 50.000 și 70.000 de creștini sunt ținuți în lagăre de detenție, țări africane precum Sudan, Nigeria, Libia au fost, în anul 2014, țările în care creștinii au suferit din pricina credinței lor sincere în Mântuitorul Iisus Hristos.

Mai mulţi creştini din oraşele Alep şi Rakka au fost crucificaţi în ultimele luni de jihadiştii care deţin controlul în zonă. La Alep, nouă oameni au fost răstigniţi în public, acuzaţi fiind de părăsirea credinţei islamice. Unul dintre ei a reuşit să supravieţuiască, după ce a fost crucificat pentru opt ore. Trupurile altor creştini au fost lăsate în piaţa principală a oraşului timp de trei zile, pentru ca locuitorii să afle că Statul Islamic deţine puterea şi că orice creștin care vrea să trăiască trebuie să se convertească la islam…

Sunt știri fugitive din lumea în care trăim, în anul 2015. Iată că a venit și confirmarea oficială – Caritas Italiana, o asociație mondială de protejare a creștinilor a publicat în cotidianul L’Osservatore Romano, un raport sociologic care demonstrează că religia creștină este, actualmente, cea mai persecutată. Orientul Mijlociu, cu precădere Siria, Irak și Iran, Coreea de Nord, acolo unde între 50.000 și 70.000 de creștini sunt ținuți în lagăre de detenție, țări africane precum Sudan, Nigeria, Libia au fost, în anul 2014, țările în care creștinii au suferit din pricina credinței lor sincere în Mântuitorul Iisus Hristos.

Din urmă vine și monitorizarea organizației americane Open Doors, dată publicității în Christian Post: peste o sută de milioane de creștini sunt persecutați în întreaga lume. Tipurile de persecuție analizate au variat de la violență efectuată de grupuri teroriste, la cele  provocate de autoritățile locale sau naționale.

sursa: Doxologia

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

css.php